Politie houdt Feyenoordsupporters aan

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
De politie heeft zondag 23 december in de omgeving van Rotterdam 20 aanhoudingen verricht. Aanleiding hiervoor was dat bij de politie informatie binnen was gekomen dat die middag een aantal Feyenoordsupporters voor ongeregeldheden zou gaan zorgen. De politie kreeg eerder deze week informatie dat Feyenoordsupporters zich aan het voorbereiden waren op ongeregeldheden. Deze informatie was dermate serieus dat de politie besloot zondagochtend gericht een aantal supporters aan te houden. In totaal werden in Rotterdam Centrum, Rotterdam-Zuid en Capelle a/d IJssel 17 personen aangehouden.

- Advertisement -

De verdachten varieren in de leeftijd van 17 tot 36 jaar en zijn afkomstig uit Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Rotterdam, Leiden en Leiderdorp. Allen worden verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen ten behoeve van openlijke geweldpleging. Bij de aanhoudingen zijn ook 3 auto’s in beslag genomen. Bij het controleren van deze auto’s en de verdachten werden enkele (gebruikers)hoeveelheden hard- en sofdrugs aangetroffen, evenals gezichtbedekking, een aantal messen, een wapenstok en een vuurwerkbom. Bij het controleren van de woning van een van de mannen uit Leiden werden nog enkele vuurwerkbommen aangetroffen. Alle 17 personen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

De politie besloot aan het begin van de middag uit voorzorg ook inzet te plegen op een café aan de Westewagenstraat. In het café bevond zich op dat moment een groep van zo’n 40 Feyenoordsupporters. Allen zijn ter plekke gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn nog drie personen aangehouden (resp. 26, 29 en 30 jaar afkomstig uit Rotterdam, Alphen a/d Rijn en Leiden), omdat ze gesignaleerd stonden of geen ID-bewijs konden tonen. Alle drie zijn inmiddels heengezonden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

OM vervolgt agente die vijf keer op vluchtende auto schoot Strevelsweg Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam stelt vervolging in tegen een 38-jarige politieagente van de Eenheid Rotterdam. De...

Vrouw zwaargewond door uit de lucht vallende winkelwagen in Rotterdam

Rotterdam - Een 35-jarige vrouw is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat zij een winkelwagen op haar lichaam heeft gekregen....

Breuk in waterleiding zorgt voor nieuwe inzet hulpdiensten Schammenkamp Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 17 februari rond 21.05 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een vreemde...

Maaltijdbezorger overvallen tijdens bezorgen Verboomstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Verboomstraat in Rotterdam is een maaltijdbezorger tijdens zijn werk overvallen. Rond 15.03 uur werd...