maandag, januari 25, 2021

Politie houdt Feyenoordsupporters aan


Rotterdam –
De politie heeft zondag 23 december in de omgeving van Rotterdam 20 aanhoudingen verricht. Aanleiding hiervoor was dat bij de politie informatie binnen was gekomen dat die middag een aantal Feyenoordsupporters voor ongeregeldheden zou gaan zorgen. De politie kreeg eerder deze week informatie dat Feyenoordsupporters zich aan het voorbereiden waren op ongeregeldheden. Deze informatie was dermate serieus dat de politie besloot zondagochtend gericht een aantal supporters aan te houden. In totaal werden in Rotterdam Centrum, Rotterdam-Zuid en Capelle a/d IJssel 17 personen aangehouden.

De verdachten varieren in de leeftijd van 17 tot 36 jaar en zijn afkomstig uit Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Rotterdam, Leiden en Leiderdorp. Allen worden verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen ten behoeve van openlijke geweldpleging. Bij de aanhoudingen zijn ook 3 auto’s in beslag genomen. Bij het controleren van deze auto’s en de verdachten werden enkele (gebruikers)hoeveelheden hard- en sofdrugs aangetroffen, evenals gezichtbedekking, een aantal messen, een wapenstok en een vuurwerkbom. Bij het controleren van de woning van een van de mannen uit Leiden werden nog enkele vuurwerkbommen aangetroffen. Alle 17 personen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

De politie besloot aan het begin van de middag uit voorzorg ook inzet te plegen op een café aan de Westewagenstraat. In het café bevond zich op dat moment een groep van zo’n 40 Feyenoordsupporters. Allen zijn ter plekke gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn nog drie personen aangehouden (resp. 26, 29 en 30 jaar afkomstig uit Rotterdam, Alphen a/d Rijn en Leiden), omdat ze gesignaleerd stonden of geen ID-bewijs konden tonen. Alle drie zijn inmiddels heengezonden.

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg