Vuurwerkvangsten in Schollevaar en Zevenkamp

Date:

Deel bericht:

Rotterdam/Capelle aan den IJssel – De politie heeft donderdag 27 december een 24-jarige inwoner van Zevenkamp aangehouden nadat in zijn huis voor de tweede maal illegaal vuurwerk is aangetroffen. Bij een 23-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel vond de politie 115 kilo illegaal vuurwerk. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

- Advertisement -

 

Zevenkamp

Klachten uit de buurt leidden ertoe dat de politie opnieuw onderzoek deed naar een 24-jarige bewoner van de Arthur van Schendeldreef die eerder dit jaar al was aangehouden voor het bezit van zwaar, illegaal vuurwerk (69 Cobra’s). De man zou gedreigd hebben dat ‘de grootste klapper nog moest komen’. Bij een nieuwe doorzoeking van zijn woning en bijbehorende kelder heeft de politie 36 Cobra’s aangetroffen. De man is aangehouden. De aangetroffen Cobra’s zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Capelle aan den IJssel

De politie bezocht ook een 23-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel die eerder die eind november in Duitsland is aangehouden omdat hij 667 kilo illegaal vuurwerk in zijn auto had. Bij doorzoeking van zijn woning aan de Stoelendans vond de politie drie Chinese rollen en 5 Flowerbeds aan, in totaal 115 kilo illegaal vuurwerk. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Gevaar voor omgeving

De politie merkt dat het illegale vuurwerk dit jaar weer zwaarder is geworden. En gevaarlijker. De hoeveelheid flitspoeder is groter dan in een explosief als een handgranaat. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voor objecten en de afsteker, maar ook voor omstanders. Maar liefst 50% van de vuurwerkslachtoffers zijn namelijk omstanders.

Aanpak politie

Om dit gevaarlijke vuurwerk zo veel mogelijk van de straat te krijgen, werkt de politie met vuurwerkspecialisten. Agenten surveilleren herkenbaar en onherkenbaar, houden gerichte acties en geven opvolging aan uw meldingen. Daarnaast houden zij nauwlettend social media in de gaten.

Meld bezit van of handel in vuurwerk

Maar de politie is sterk afhankelijk van meldingen. Wij doen dan ook een beroep op u om de handel, het bezit van illegaal vuurwerk of het vroegtijdig afsteken ervan te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Wij gaan vervolgens met uw melding aan de slag. Ook al is het niet altijd direct voor u zichtbaar, er wordt zeker iets met uw melding gedaan.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...