Overzicht Oud en Nieuw 2012 – 2013

Date:

Deel bericht:

Op deze pagina leest u het overzicht van de jaarwisseling van 2012 – 2013. Wij hebben heel veel items mogen plaatsen, maar liefst 25 items zijn online gezet de afgelopen uren. Deze gingen van de aanhouding van een inbreker tot en met een uitslaande brand in een woning. Wij hopen u voldoende te hebben geinformeerd en vragen u dan ook graag om deze pagina te delen onder uw facebook vrienden. De redactie wenst u in ieder geval een gelukkig en veilig 2013!

31-12-12 Brand in containerruimte van flat Lissabonweg Vlaardingen

Vlaardingen – De brandweer rukte maandagmorgenvroeg uit naar de Lissabonweg in Vlaardingen voor een brand in een containerruimte. Ter plaatse was er sprake van hevige rookontwikkeling. Door de rook was de sprinklerinstallatie van de ruimte al in werking gegaan. De brandweer heeft de containers naar buiten gereden en verder afgeblust. De brandweer moest het het portiek ventileren omdat deze vol met rook stond.

- Advertisement -

Foto’s : Tolhuisen Fotografie

Klik voor meer foto’s op de link : Brand in containerruimte Lissabonweg Vlaardingen

31-12-12 Roofoverval op Schoenenreus Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Twee mannen hebben vanmorgen de Schoenenreus aan de Schermerhoek overvallen. Daarbij is er gebruik gemaakt van geweld waarop één medewerker van de zaak behandeld moest worden door medisch personeel. De politie heeft direct met behulp van de politiehelikopter gezocht naar de verdachte mannen. Zij konden echter niet meer worden getraceerd.

Foto’s : Wendy van Viegen

Klik voor meer foto’s op de link : Overval gepleegd op Schoenenreus winkelcentrum Schermerhoek

31-12-12 Burgemeester Rijnwoude blust containerbrand af Prinses Beatrixstraat Benthuizen

Benthuizen – De burgemeester van Rijnwoude, A. Latenstein van Voorst-Woldringh, heeft vanmorgen om half elf een containerbrand in de Prinses Beatrixstraat afgeblust. Samen met de Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) reed de burgemeester door de kernen van de gemeente Rijwoude.

Klik voor meer foto’s op de link: Burgemeester blust containerbrand af

31-12-12 Gaslek geroken bij C1000 in Nesselande

Rotterdam – De brandweer rukte maandagmiddag uit naar de Sicilieboulevard voor een melding van een mogelijk gaslek. Nadat zij ter plaatse waren is er een onderzoek ingesteld en metingen verricht. Toen bleek dat er geen gevaar voor gezondheid was, ging de brandweer weer verder met het behandelen van de nieuwe meldingen.

Foto’s : Wendy van Viegen

Klik voor meer foto’s op de link : Brandweer rukt uit voor mogelijk gaslucht in Nesselande

31-12-12 Container in brand gestoken Imrestraat Rotterdam Zevenkamp

Rotterdam – De brandweer van de Metaalhof rukte maandagmiddag uit voor een containerbrand aan de Imrestraat in Zevenkamp. Ter plaatse bleek er een ondergrondse container in de brand te staan. De brandweer heeft deze vol laten lopen tot de container tot nok toe was gevuld met water. Hierop ging de brandweer weer verder met zijn werkzaamheden.

Foto’s : Wendy van Viegen

Klik voor meer foto’s op de link : Container in brand Imrestraat Zevenkamp

31-12-12 Tuinhuisje op volkstuinencomplex Vijfsluizen in Schiedam in brand

Schiedam – Op een volkstuinencomplex aan de Schiedamsedijk heeft een felle uitslaande brand gewoed in een aantal tuinhuisjes. Bij het terplaatse komen van de brandweer was deze brand al overgeslagen naar een ander huisje. De rookontwikkeling die dit gaf was in de wijde omtrek te zien. De brandweer vroeg een tweede tankautospuit ter plaatse om de waterwinning te kunnen waarborgen. De brand was uiteindelijk snel onder controle. Bij de brand zijn ongeveer vier tuinhuisjes verloren gegaan. Het is niet de eerste keer dat er brand woed op dit complex. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van deze brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto’s : Tolhuisen Fotografie

Klik voor meer foto’s op de link : Tuinhuisjes uitgebrand om complex Vijfsluizen Schiedam

31-12-12 Melding van gaslek Prinsenwiek in Rotterdam Lage Land

Rotterdam – De brandweer kreeg maandagmiddag de melding van een mogelijke gaslekkage in zorgcentrum de Prinsenwiek aan de Prinsenlaan in Rotterdam. De brandweer was snel ter plaatse en deed direct diverse metingen. Het is niet bekend of er ook daadwerkelijk een gaslucht is waargenomen. De brandweer was in ieder geval al snel weer met vervolg.

Foto’s : Wendy van Viegen

Klik voor meer foto’s op de link : Melding gaslucht Prinsenwiek Rotterdam

31-12-12 Overval op Juwelier Bijerlandselaan

Rotterdam – Vanmiddag is de juwelier ‘Sinbad’ aan de Bijerlandselaan overvallen. Na de overval vluchtte de dader richting de Mc Donalds op de Groene Hilledijk. Meerdere politie-eenheden kwamen naar het adres van de overval; daarnaast waren diverse eenheden met kogelvrije vesten in de buurt te vinden. Ondanks de inzet van de politiehelikopter kon de overvaller niet gevonden worden.

Foto’s : Robin Veerman (VRR112)

Klik voor meer foto’s op de link : Juwelier overvallen Bijerlandselaan Rotterdam

31-12-12 Container in brand aan de Dorus Rijckersrede in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De brandweer van Capelle aan den IJssel begon maandagmiddag aan de zoveelste containerbrand tijdens hun dienst. Dit keer was het raak op de Dorus Rijckersrede in Capelle aan den IJssel. Vandalen hadden daar een afgesloten container alsnog in de brand weten te steken. De brandweer had ook deze containerbrand snel onder controle.

Foto : Wendy van Viegen

Klik voor meer foto’s op de link : Container in brand Dorus Rijckersrede Capelle

31-12-12 Flink ongeval met veel schade tussen zes personenvoertuigen Kralingseweg

Rotterdam – Bij een ongeval op de Kralingseweg met de Boszoom werd maandag aan het eind van de middag een ongeval gemeld waarbij meerdere personenvoertuigen zouden zijn betrokken. Ter plaatse bleek het te gaan om een ongeval tussen zes voertuigen. De weg werd afgesloten omdat er overal auto’s stonden. Gelukkig viel er bij deze aanrijding geen gewonden en was er alleen veel blikschade te betreuren. De auto’s die niet meer zelfstandig konden rijden zijn afgesleept door een berger.

Foto : Wendy van Viegen

Klik voor meer foto’s op de link : Veel schade bij ongeval Kralingseweg Rotterdam

31-12-12 Schuren uitgebrand op de Dunantdreef in Maassluis

Maassluis – De brandweer van Maassluis rukte oudjaarsavond uit voor een brand in een schuur aan de Dunantdreef in Maassluis. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een fikse brand in meerdere schuren. In één van de schuren bevonden zich enkele gasflessen. De brandweer heeft deze uit de schuur weten te halen, vervolgens werden deze naar buiten gebracht om op straat gekoeld te worden.

De brandweer had het vuur met de inzet van twee brandweervoertuigen uiteindelijk snel onder controle. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Mogelijk is de brand ontstaan door vuurwerk of brandstichting. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De schade aan de schuren is groot.

Foto’s : Patrick Kamper-Hazewindus

Klik voor meer foto’s op de link :Schuur gaat in vlammen op Dunantdreef Maassluis

31-12-12 Politie haalt kinderen uit flat tijdens fikse brand in kelderbox

Schiedam – De brandweer rukte oudjaarsdag uit voor een kelderbox in brand aan de Diepenbrockstraat in Schiedam. De politie was eerder ter plaatse dan de brandweer en heeft de deur ingetrapt van een flat. Hierop konden zij een aantal kinderen uit de woningen halen. Andere bewoners waren het balkon opgevlucht in afwachting van de brandweer. Het portiek stond namelijk helemaal vol met rook.

De brandweer heeft direct de portieken geventileerd. De brand in de kelderbox werd snel en vakkundig geblust. De brandweer heeft de inboedel uit de kelderbox gehaald om dit goed te kunnen blussen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie doet een onderzoek naar de oorzaak.

Foto’s : Tolhuisen Fotografie

Klik voor meer foto’s op de link : Politie haalt kinderen uit flat bij brand Diepenbrockstraat

31-12-12 Politie grijpt woninginbreker op de Harkulo Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft op oudejaarsavond een inbreker op heterdaad aangehouden. Er werd een melding gedaan via een van de buren over een mogelijke inbreker in het pand naast hun aan de Harkulo. Met diverse eenheden en een hondengeleider werd het huis omsingeld. Terwijl agenten de voorkant beveiligde, gingen andere agenten via de achtertuin ongezien het pand binnen. Hier troffen zij inderdaad een inbreker aan, hij is naar het politiebureau vervoerd en zal minstens oudejaarsavond en nacht doorbrengen bij de politie. 


Foto’s : 
Robin Veerman / VRR112

 

Klik voor meer foto’s op de link : Politie grijpt woninginbreker Harkulo Rotterdam

31-12-12 Afval in brand gestoken tegen gevel Pirandellostraat Rotterdam

Rotterdam – Afval en straatvuil is maandagavond in brand gestoken tegen een muur van een gebouw. Daardoor kwam de brandweer met spoed ter plaatse evenenals de politie. Deze gingen op zoek naar de mogelijke daders, welke overigens niet zijn aangetroffen, en de brandweer bluste de brand af. Voor de zekerheid heeft de brandweer de muur van het gebouw natgespoten.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Klik voor meer foto’s op de link : Afval tegen gebouw aangestoken Pirandellostraat Rotterdam

31-12-12 Kelderbrand aan de Buizerdstraat in Maassluis

Maassluis – Aan de Buizerdstraat heeft op Oudjaarsavond een kelderbrand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust. Tevens kwam de burgemeester er plaatse om zich over de brand te laten informeren. De brandweer heeft de overige ruimtes geventileerd waarna zij weer retour konden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Foto : Patrick Kamper-Hazewindus

Klik voor meer foto’s op de link : Kelderbrand aan de Buizerdstraat Maassluis

31-12-12 Auto in brand gestoken Maeterlinckweg Rotterdam

Rotterdam – Een auto is na enkele minuten over twaalf op oudjaarsnacht aan de Maeterlinckweg compleet uitgebrand. De brand werd opgemerkt door buurtbewoners die de brandweer alarmeerden. De brandende auto stond verlaten op de Maeterlinckweg geparkeerd naast een bos. De brandweer heeft de vlammen met een hoge-drukstraal bestreden. De motorkap van de auto was lastig open te krijgen omdat deze compleet vast gesmolten zat. Deze is met speciaal apparatuur opgemaakt zodat ook hier geblust kon worden. Hulpdiensten gaan uit van brandstichting en hebben de eigenaar van de auto ingelicht.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Klik op de link voor meer foto’s : Auto in brand gestoken Maeterlinckweg Rotterdam

01-01-13 Personenauto volledig uitgebrand Koudekerkstraat Zoetermeer

Zoetermeer – Een personenauto is vanavond rond kwart over zes een personenauto volledig uitgebrand. Voorafgaand aan deze brand is in de wijk een enorme explosie gehoord, waardoor de ruiten van de woningen in de omgeving eruit knalden.

Klik voor meer info en foto’s op de link: Personenauto volledig uitgebrand Koudekerkstraat Zoetermeer

31-12-12 Brandweer doet onderzoek naar rook in woning Trondheimpad

Rotterdam – De brandweer rukte oudejaarsavond uit voor een onderzoekje aan het Trondheimpad in Rotterdam-Oosterflank. Bij aankomst bleek er flink wat rook in de woning te staan. Tevens gingen de rookmelders van het pand af. De brandweer besloot een deur in te trappen, dit lukte echter niet waarop de brandweer een kettingzaag in de deur heeft gezet. Binnen werden alle ramen open gezet om te luchten. De vermoedelijke oorzaak is hoogstwaarschijnlijk vuurwerk wat naar binnen is gegooid. De woning stond al een tijdje leeg.

Foto : Jeffrey Jacobs

 Klik voor meer foto’s op de link : Rook in woning Trondheimpad Rotterdam

31-12-12 Container in de brand aan de Barkasstraat Rotterdam-West

Rotterdam – De mannen van brandweerkazerne Laanslootseweg rukte oudejaarsavond uit voor de zoveelste containerbrand aan de Barkasstraat. Ter plaatse bleek een ondergrondse vuilcontainer in de brand te staan. Doormiddel van een speciaal soort schuim en water werd de container snel en vakkundig geblust. Hierop konden zij snel weer inzetbaar voor de volgende melding.

Foto : Jeffrey Jacobs

Klik voor meer foto’s op de link : Brand in afvalcontainer Barkasstraat Rotterdam-West

31-12-12 Papiercontainer in brand gestoken tegen gevel Evoluon Schollevaar

Capelle aan den IJssel – Vandalen hebben oudejaarsavond een papiercontainer in de brand gestoken aan de Evoluon in Capelse wijk Schollevaar. Echter was er spoed geboden bij dit incident omdat er vlammen tegen de gevel van een elektriciteitshuisje aan sloegen. De brandweer kwam met toeters en bellen ter plaatse om het brandje te blussen. Na afloop kwam een omwonende nog een stuk brengen van de afvalbak. Dit was volgens haar weggeknald. Mogelijk is de oorzaak van de brand vuurwerk.

Foto : Jeffrey Jacobs

Klik voor meer foto’s op de link : Papiercontainer in brand tegen gevel Evoluon Schollevaar

01-01-13 Felle uitslaande woningbrand Parsifal Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Een felle maar korte uitslaande brand heeft nieuwjaarsnacht een woning aan de Parsifal in Capelle-Schollevaar grotendeels in de as gelegd. De bewoner was in huis samen met haar zoon en man toen er brand uitbrak bij de kerstboom. Binnen enkele ogenblikken sloegen de vlammen uit de woning. Diverse mensen uit het portieken werden naar beneden gehaald door omstanders en politie. De brandweer was snel ter plaatse en begon direct met het blussen in de woning. De bewoners werden inmiddels opgevangen in een politieauto. De brand was uiteindelijk snel geblust. Met een speciale ventilator kon de rook uit het portiek worden gedreven. De vermoedelijke oorzaak is waarschijnlijk een sterretje die in de kerstboom vloog.

Foto : Jeffrey Jacobs

Klik voor meer foto’s op de link : Uitslaande brand in woning Parsifal Capelle Schollevaar

01-01-13 Wederom een container in brand gestoken Dwerggras Ommoord

Rotterdam – Voor de zoveelste keer deze nacht rukten de vrijwilligers van brandweer Capelle aan den IJssel uit voor een container in de brand. Hij kwam bij de brandweer binnen dat deze tegen een groot gebouw aan stond. Ter plaatse bleek de container echter tientallen meters verwijderd aan een paal vast te staan. De overige eenheden werd afgemeld en de brandweer bluste het brandje snel. Ook is dit de oorzaak van vandalen.

Foto : Jeffrey Jacobs

Klik voor meer foto’s op de link : Container op straat in brand gestoken Ommoord

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...