Brandweerkazerne maakt plaats voor twee kleine posten

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Op Rotterdam-Zuid heeft vandaag de kazerne Pottumstraat zijn deuren gesloten om plaats te maken voor twee kleine uitrukposten. De brandweer heeft namelijk ervoor gekozen om een grote tankautospuit te vervangen voor twee kleine brandweervoertuigen met daarop twee brandweerlieden in plaats van zes. Deze kazerne had als verzorgingsgebied de haven van Rotterdam en de wijk Charlois. De kazerne moest sluiten vanwege de bezuiniging op de hulpdiensten. Twee nieuwe brandweerposten aan de Keyenburg in de wijk Charlois en in de Waalhaven aan de Albert Plesmanweg zijn ervoor in de plaats gekomen.

- Advertisement -

De nieuwe kazernes zijn voorzien van de nieuwe SIV’s (Snel InterventieVoertuigen) van de brandweer Rotterdam-Rijnmond. Hiermee werden in de zomer van 2012 testen gedaan of ze het werk konden overnemen van het blusvoertuig van Rotterdam Waalhaven/Charlois, kazerne Pottumstraat. Deze testen bleken succesvol en de opkomst van de SIV’s werd doorgezet door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

In het vroegere blusvoertuig van kazerne Pottumstraat was er plek voor zes brandweerlieden. In de nieuwe interventievoertuigen is echter plaats voor twee brandweerlieden die beschikken over veel materiaal. De SIV’s beschikken over een schuimsysteem, twee hogedrukstralen die hoofdzakelijk gebruikt worden bij branden in voertuigen in gebouwen, een hydraulische schaar voor het bevrijden van personen en veel ander gereedschap.

Zowel de kazernes Keyenburg als de Albert Plesmanweg zijn voorzien van een paar brandweerlieden die 24 uur in de week aanwezig zijn op de kazerne. Echter beschikt de kazerne Albert Plesmanweg over een Snel Interventie Voertuig, terwijl de Keyenburg beschikt over een Snel Interventie Voertuig en een reserve blusvoertuig, de tankautospuit 43-2. Ook heeft de jeugdbrandweer van Rotterdam-Zuid plek om te trainen op de Keyenburg.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...

Jongen (12) steekt jongen (11) neer Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam - Een 12-jarige jongen heeft woensdagavond een 11-jarige leeftijdsgenoot neergestoken. De steekpartij vond plaats op de Spoorweghaven...

Ruit van woning gesneuveld na explosie Feijenoordkade

Rotterdam - Bij een woning aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft donderdagavond net voor middernacht een explosie plaatsgevonden....

Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand...