donderdag, mei 13, 2021
7.6 C
Rotterdam
donderdag 13 mei 2021

Boomchirurgen grijpen overvaller in Zoetermeer

Zoetermeer – Twee boomchirurgen hebben dinsdagmiddag 8 januari een 16-jarige Zoetermeerder aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Om 15.25 uur werd gemeld dat een persoon op het fietspad van de Dr. J.W. Paltelaan overvallen zou zijn door twee jongens.Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat twee te hulp geschoten boomchirurgen inmiddels één verdachte van de diefstal hadden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Een 62-jarige fietser uit Zoetermeer reed over het fietspad langs de A12 en zag twee jongens ter hoogte van het hondentrainingscentrum uit de bosjes gekomen. De jongens bedreigden hem met een mes en wilden zijn pinpas en fiets. De fietser liet zijn rijwiel los en één van de jongens reed ermee weg richting de Eerste Stationsstraat. Op dat moment reed daar een bus met twee mannen die na het hulpgeroep van de man uitstapten. Zij wisten al snel één van de verachten aan te houden.

Deze verdachte had kennelijk nog kans gezien anderen te informeren via zijn telefoon, want twee andere jongens kwamen aangelopen en probeerden de verdachte te ontzetten. Door de boomchirurgen en de 62-jarige man werd dit voorkomen. Agenten namen even later de verdachte over. De 17-jarige broer van de aangehouden verdachte uitte beledigingen naar de politie en werd na een korte achtervolging ook aangehouden.

Na een zoekactie werd een derde verdachte, een 16-jarige Alphenaar, aangehouden. Bij hem werd de jas en legitimatiebewijs van de 17-jarige verdachte aangetroffen. De politie heeft twee messen en een telefoon in beslag genomen en doet verder onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bericht afkomstig van politie.nl

Related Articles

83 bekeuringen bij verkeerscontrole in Rotterdam Oost

0
Rotterdam - De politie heeft op woensdag 12 mei 83 bekeuringen uitgeschreven in de wijken...

Van lachen naar huilen, twee man aangehouden na verlaten plaats ongeval De Cordesstraat Hoek van Holland

0
Hoek van Holland - Een automobilist is afgelopen nacht op de Cordesstraat in Hoek van...

Politie houdt twee verdachten aan voor schietpartij Ooievaarspad Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de schietpartij op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over [...]

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast'

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast' [...]

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam [...]

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater [...]

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks [...]

Stay Connected

9,390FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg