Boomchirurgen grijpen overvaller in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Twee boomchirurgen hebben dinsdagmiddag 8 januari een 16-jarige Zoetermeerder aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Om 15.25 uur werd gemeld dat een persoon op het fietspad van de Dr. J.W. Paltelaan overvallen zou zijn door twee jongens.Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat twee te hulp geschoten boomchirurgen inmiddels één verdachte van de diefstal hadden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen.

- Advertisement -

Een 62-jarige fietser uit Zoetermeer reed over het fietspad langs de A12 en zag twee jongens ter hoogte van het hondentrainingscentrum uit de bosjes gekomen. De jongens bedreigden hem met een mes en wilden zijn pinpas en fiets. De fietser liet zijn rijwiel los en één van de jongens reed ermee weg richting de Eerste Stationsstraat. Op dat moment reed daar een bus met twee mannen die na het hulpgeroep van de man uitstapten. Zij wisten al snel één van de verachten aan te houden.

Deze verdachte had kennelijk nog kans gezien anderen te informeren via zijn telefoon, want twee andere jongens kwamen aangelopen en probeerden de verdachte te ontzetten. Door de boomchirurgen en de 62-jarige man werd dit voorkomen. Agenten namen even later de verdachte over. De 17-jarige broer van de aangehouden verdachte uitte beledigingen naar de politie en werd na een korte achtervolging ook aangehouden.

Na een zoekactie werd een derde verdachte, een 16-jarige Alphenaar, aangehouden. Bij hem werd de jas en legitimatiebewijs van de 17-jarige verdachte aangetroffen. De politie heeft twee messen en een telefoon in beslag genomen en doet verder onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bericht afkomstig van politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...