Verkeerspolitie haalt duplicaatauto van snelweg A20

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Medewerkers van de verkeerspolitie hebben dinsdagavond, om ongeveer 21.45 uur, een man aangehouden omdat hij in een zogenaamde ‘duplicaatauto’ reed. De agenten zagen de auto rijden op de A20 en kregen via de ANPR een signaal dat het kenteken van de auto ongeldig was. Toen zij de auto een stopteken gaven, ging de bestuurder, een 39-jarige man uit Schiedam, er met grote snelheid vandoor. Na een korte achtervolging kon de auto worden klemgereden op het Soetendaalseplein. Daar bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond voor het betalen van een boete. 

- Advertisement -

Hij werd overgebracht naar een politiebureau en daar bleek de auto inderdaad een duplicaat te zijn van een andere auto. Het kenteken en diverse andere onderdelen waren vervangen. Toen er contact werd opgenomen met de wettelijke eigenaar van het kenteken bleek dat deze reeds vele bekeuringen had ontvangen terwijl zij daar niet verantwoordelijk voor was. De auto is in beslag genomen. 

Wat is een duplicaat-auto

Bij een duplicaat-auto wordt van een bestaande goede auto een identieke kopie gemaakt. Dit door eenzelfde auto te stelen en het Voertuig Identificatie Nummer (chassisnummer) van de goede auto in de gestolen auto te zetten. Of door van verschillende onderdelen een soortgelijk voertuig op te bouwen. Vervolgens worden ook valse papieren gemaakt. Gestolen auto’s worden eventueel voorzien van valse of gestolen kentekenplaten. Het gestolen voertuig krijgt zo de identiteit van een soortgelijke auto. Er wordt als het ware een duplicaat van een bestaande auto gemaakt. Wanneer de auto wordt nagetrokken door een agent lijkt alles keurig in orde. Pas wanneer de elektronica zoals een airbag of toerenteller via een ingebouwde chip op unieke nummers wordt bekeken wordt duidelijk dat het een duplicaat betreft.

Link naar algemeen artikel van de afgelopen keer Man rijdt in gekloonde auto

Persbericht politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Explosie bij woning Izmirerf Rotterdam

Rotterdam - Op het Izmirerf in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden bij een woning. De klap...

Explosie bij zorginstelling Vaasahof Rotterdam

Rotterdam - Bij een zorginstelling aan het Vaasahof in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een explosie...