Zwaargewonde bij Grote Brand van Almondestraat Poortugaal

Date:

Deel bericht:


Poortugaal –
Woensdagavond omstreeks half 12 is er een uitslaande brand uitgebroken in een woning van een flat aan de Van Almondestraat. Daarbij viel in ieder geval één zwaargewonde en 3 lichtgewonde slachtoffers door de brand. Het slachtoffer had zware rookinhalatie en brandwonden. De brand ontstond in een woning voor iemand met een verstandelijke berperking.

- Advertisement -

De brandweer moest bewoners van hun balkons halen met ladderwagens omdat het trappenhuis vol rook stond. Dit ging niet makkelijk omdat er een aantal van hen in een rolstoel zaten. De brandweer ontruimde maar liefst 49 woningen en controleerde de lege woningen door deuren in te trappen. Diverse ambulances uit verschillende regio’s en twee traumahelikopters uit Rotterdam en Amsterdam hebben medische hulp verleend aan de slachtoffers.

Een tiental woningen zijn gehuurd door zorgvisie Profila, in één van deze woningen ontstond ook de brand. Hij meldde overigens dat er meerdere personen volgens omstanders zouden zijn afgevoerd door ambulance. De overige bewoners zijn opgevangen door de RET op metrostation Poortugaal, daarna zijn zij naar een bassisschool in de omgeving gebracht.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, de brandweer had het vuur omstreeks kwart voor één onder controle. De politie zal samen met het team brandonderzoek op zoek gaan naar het ontstaan van de brand. De brandweer controleerde en ventileerde de woningen. In de loop van de nacht mochten een aantal van hen weer terug naar huis. Een 8-tal woningen waaronder degene waar de brand ontstond zijn onbewoonbaar verklaard.

Later in de ochtend hield de politie een 36-jarige vrouw aan. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand. Wat haar rol precies is geweest is niet bekend.

Foto’s : Robin Veerman & Tolhuisen Fotografie

Onderstaande foto is van Brandweer Albrandswaard

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt op klaarlichte dag na achtervolging twee woningbrekers aan in Poortugaal

Poortugaal - Vanmiddag zijn er op klaarlichte dag 2 personen aangehouden op de Waalstraat in Poortugaal. Bij de...

Jongeren onder invloed crashen met auto in tuin Albrandswaardsedijk Poortugaal

Poortugaal – Op de Albrandswaardsedijk heeft donderdagavond 21 december een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Drie jongeren die in een...

Overleden persoon aangetroffen in water Nieuwe Dijk Poortugaal

Poortugaal - De brandweer heeft zaterdagmiddag in het water langs de Nieuwe Dijk in Poortugaal een overleden persoon...

Ruzie in Antes mondt uit in steekpartij Albrandwaardsedijk Poortugaal

Poortugaal - Een ruzie tussen twee personen in een opvanggebouw van de psychiatrisch instelling Antes aan de Albrandwaardsedijk...