woensdag, april 21, 2021
11.2 C
Rotterdam
woensdag 21 april 2021

Ruim 1000km file door sneeuwval


Regionaal – 
Door de sneeuwval van afgelopen nacht is er een flinke verkeerschaos ontstaan op de Nederlandsewegen. In totaal stonden er op de N en A-wegen ruim 1000km file op het drukste punt. Vooral de randstad werd zwaar getroffen door de sneeuwval. In Den Haag viel bijna 20cm sneeuw afgelopen nacht. In Rotterdam viel gemiddeld zo’n 7cm sneeuw. Ook op de eilanden viel er een flinke hoeveelheid sneeuw. Op sommige plekken werd daar wel 17cm sneeuw gemeten. Automobilisten die dachten vroeger weg te gaan kwamen in een enorme file te staan. Omstreeks 7 uur vanmorgen stond er al ruim 500km file op de wegen.

Geen doorkomen aan

Door de drukte werd sneeuwschuiven lastig. Ook het strooizout werd niet goed ingereden. Vooral op de A4, A12, A13, A15, A16 en de A20 lag een flink pak sneeuw. Dit als gevolg dat bijvoorbeeld op de A4 een file stond over een lengte van 45km. Op de A20 stond men in de file van begin tot eind over een afstand van maar liefst 42km. Vooralsnog lijkt het aantal ongevallen met letsel mee te vallen. Wel zijn er een aantal meldingen binnengekomen van blikschade en slippartijen. Dit komt mede doordat er niet hard gereden kan worden.

Rijkswaterstaat heeft honderden strooiwagens en sneeuwschuivers ingezet om de wegen begaanbaar te houden. Sinds maandagavond wordt er preventief gestrooid. Dit gebeurd ook na de sneeuwperiode. Sneeuwschuivers rijden in formatie over de snelweg om deze schoon te houden. Gemeentes zetten ook massaal strooiwagens en sneeuwschuivers in. Zij zullen ervoor zorgden dat de fietspaden ook begaanbaar blijven.

Wegenwacht

De wegenwacht heeft het dinsdagochtend heel rustig. Door de flinke sneeuwval hebben veel automobilisten ervoor gekozen om een lekkere dag vrij te nemen of thuis te werken. Mocht er een pechgeval zijn dan duur het wel even voor de wegenwacht ter plaatse is. Ook zij hebben last van de sneeuw op de weg.

Sneeuwval

De komende uren blijft sneeuwval mogelijk, de verwachting is dat het tot woensdagochtend kan aanhouden met sneeuwen. In Den Haag viel maandag en dinsdag bij elkaar ongeveer 19cm sneeuw. Dit is daarmee wel een uitschieter vergeleken met de rest van het land.

Heeft u foto’s van sneeuwgeralateerde berichten stuur ze dan op naar onze redactie via redactie@nieuwsopbeeld.nl

 

 

Related Articles

Man (39) ernstig gewond door schietpartij Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De man die dinsdagavond 20 april ernstig gewond raakte door een geweldsincident in...

Zoon (27) verdachte van doden vader (62) in woning Oosterse Tuin Rotterdam

0
Rotterdam - Justitie houdt de 27-jarige Brayon M. verantwoordelijk voor de dood van zijn vader...

Jongen (16) uit Heerjansdam kwam om het leven door kogel Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - De 16-jarige jongen uit Heerjansdam die afgelopen weekend om het leven kwam na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna [...]

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie [...]

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon'

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon' [...]

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam [...]

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg