Ruim 1000km file door sneeuwval

Date:

Deel bericht:


Regionaal – 
Door de sneeuwval van afgelopen nacht is er een flinke verkeerschaos ontstaan op de Nederlandsewegen. In totaal stonden er op de N en A-wegen ruim 1000km file op het drukste punt. Vooral de randstad werd zwaar getroffen door de sneeuwval. In Den Haag viel bijna 20cm sneeuw afgelopen nacht. In Rotterdam viel gemiddeld zo’n 7cm sneeuw. Ook op de eilanden viel er een flinke hoeveelheid sneeuw. Op sommige plekken werd daar wel 17cm sneeuw gemeten. Automobilisten die dachten vroeger weg te gaan kwamen in een enorme file te staan. Omstreeks 7 uur vanmorgen stond er al ruim 500km file op de wegen.

- Advertisement -

Geen doorkomen aan

Door de drukte werd sneeuwschuiven lastig. Ook het strooizout werd niet goed ingereden. Vooral op de A4, A12, A13, A15, A16 en de A20 lag een flink pak sneeuw. Dit als gevolg dat bijvoorbeeld op de A4 een file stond over een lengte van 45km. Op de A20 stond men in de file van begin tot eind over een afstand van maar liefst 42km. Vooralsnog lijkt het aantal ongevallen met letsel mee te vallen. Wel zijn er een aantal meldingen binnengekomen van blikschade en slippartijen. Dit komt mede doordat er niet hard gereden kan worden.

Rijkswaterstaat heeft honderden strooiwagens en sneeuwschuivers ingezet om de wegen begaanbaar te houden. Sinds maandagavond wordt er preventief gestrooid. Dit gebeurd ook na de sneeuwperiode. Sneeuwschuivers rijden in formatie over de snelweg om deze schoon te houden. Gemeentes zetten ook massaal strooiwagens en sneeuwschuivers in. Zij zullen ervoor zorgden dat de fietspaden ook begaanbaar blijven.

Wegenwacht

De wegenwacht heeft het dinsdagochtend heel rustig. Door de flinke sneeuwval hebben veel automobilisten ervoor gekozen om een lekkere dag vrij te nemen of thuis te werken. Mocht er een pechgeval zijn dan duur het wel even voor de wegenwacht ter plaatse is. Ook zij hebben last van de sneeuw op de weg.

Sneeuwval

De komende uren blijft sneeuwval mogelijk, de verwachting is dat het tot woensdagochtend kan aanhouden met sneeuwen. In Den Haag viel maandag en dinsdag bij elkaar ongeveer 19cm sneeuw. Dit is daarmee wel een uitschieter vergeleken met de rest van het land.

Heeft u foto’s van sneeuwgeralateerde berichten stuur ze dan op naar onze redactie via redactie@nieuwsopbeeld.nl

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...