Betonblokken ontregelen Metro Kralingse Zoom

maandag 21 januari 2013 19:15


Rotterdam – 
Tijdens werkzaamheden aan de grote parkeergarage bij metrostation Kralingse Zoom zijn een groot aantal betonblokken naar beneden gekomen. Deze kwamen deels op de metrobaan terecht waarop het metroverkeer direct stop werd gezet. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen.

Hoe het kon gebeuren dat de betonblokken ter grootte van een flinke stoeptegel loslieten is nog niet bekend. Dit wordt nader onderzocht door een speciaal bouwkundigteam. Door de brokstukken hebben reizigers veel last van de vallende blokken. Metro’s rijden niet verder dan Voorschoterlaan vanaf het centrum. Ook rijd het metroverkeer niet verder dan Capelsebrug. Tussen Graskruid en de Binnenhof rijd een pendeldienst.

Het is niet bekend wanneer het metroverkeer weer zijn eigen dienstregeling rijd. De parkeergarage zal eerst onderzocht moeten worden of er niet opnieuw brokstukken naar beneden kunnen vallen. Voorlopig blijven de metro’s stilstaan. De verwachting is dat tijdens de ochtendspits het metroverkeer nog steeds stil ligt. Er wordt door de hulpdiensten een plan gevonden om de tienduizenden reizigers op te vangen.

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Mark Swager

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Betonblokken ontregelen Metro Kralingse Zoom
Schrijver:

 

 


Rotterdam – 
Tijdens werkzaamheden aan de grote parkeergarage bij metrostation Kralingse Zoom zijn een groot aantal betonblokken naar beneden gekomen. Deze kwamen deels op de metrobaan terecht waarop het metroverkeer direct stop werd gezet. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen.

Hoe het kon gebeuren dat de betonblokken ter grootte van een flinke stoeptegel loslieten is nog niet bekend. Dit wordt nader onderzocht door een speciaal bouwkundigteam. Door de brokstukken hebben reizigers veel last van de vallende blokken. Metro’s rijden niet verder dan Voorschoterlaan vanaf het centrum. Ook rijd het metroverkeer niet verder dan Capelsebrug. Tussen Graskruid en de Binnenhof rijd een pendeldienst.

Het is niet bekend wanneer het metroverkeer weer zijn eigen dienstregeling rijd. De parkeergarage zal eerst onderzocht moeten worden of er niet opnieuw brokstukken naar beneden kunnen vallen. Voorlopig blijven de metro’s stilstaan. De verwachting is dat tijdens de ochtendspits het metroverkeer nog steeds stil ligt. Er wordt door de hulpdiensten een plan gevonden om de tienduizenden reizigers op te vangen.

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Mark Swager

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!