Betonblokken ontregelen Metro Kralingse Zoom

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
Tijdens werkzaamheden aan de grote parkeergarage bij metrostation Kralingse Zoom zijn een groot aantal betonblokken naar beneden gekomen. Deze kwamen deels op de metrobaan terecht waarop het metroverkeer direct stop werd gezet. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen.

- Advertisement -

Hoe het kon gebeuren dat de betonblokken ter grootte van een flinke stoeptegel loslieten is nog niet bekend. Dit wordt nader onderzocht door een speciaal bouwkundigteam. Door de brokstukken hebben reizigers veel last van de vallende blokken. Metro’s rijden niet verder dan Voorschoterlaan vanaf het centrum. Ook rijd het metroverkeer niet verder dan Capelsebrug. Tussen Graskruid en de Binnenhof rijd een pendeldienst.

Het is niet bekend wanneer het metroverkeer weer zijn eigen dienstregeling rijd. De parkeergarage zal eerst onderzocht moeten worden of er niet opnieuw brokstukken naar beneden kunnen vallen. Voorlopig blijven de metro’s stilstaan. De verwachting is dat tijdens de ochtendspits het metroverkeer nog steeds stil ligt. Er wordt door de hulpdiensten een plan gevonden om de tienduizenden reizigers op te vangen.

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Mark Swager

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie zoekt getuigen explosie Kalmarpad Rotterdam

Rotterdam - Een woning aan het Kalmarpad in Rotterdam-Oosterflank is afgelopen nacht beschadigd geraakt door een explosie. Een...

Auto botst frontaal op boom President Rooseveltweg Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur hard op een...

Drie gewonden na brand in woning Blaauwstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een brand in een woning aan de Blaauwstraat in Rotterdam - Het Lage Land zijn...

Door raam gegooid explosief ontploft op bed Klarinet Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht is op de Klarinet in Rotterdam-Zevenkamp een explosief door een raam van een woning...