Grote brand verwoest pand Burgemeester Colijnstraat Boskoop

maandag 21 januari 2013 16:01


Boskoop
– Een leegstaand pand gelegen aan de rand van het centrum aan de Burgemeester Colijnstraat is vanmiddag uitgebrand. Omstreeks kwart voor twaalf werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand. In verband met de slechte waterwinning in verband met de weersomstandigheden is er gelijk opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Omdat de vuurhaard in het pand vanwege de bouw slecht te bereiken was is er later nogmaals opgeschaald en ditmaal naar grote brand. De brandweer van Boskoop werd geassisteerd door de korpsen Alphen aan den Rijn en Gouda. De burgemeester van Boskoop is tevens ter plaatse gekomen om zich te laten informeren over de brand. Om voldoende middelen aan de achterkant van het pand te krijgen is een blusboot ingezet op de Gouwe. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Het sein ‘brand meester’ is omstreeks 15:12 uur gegeven. De brandweer moet delen van het pand slopen om alle vuurhaarden gedoofd te krijgen. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Foto’s : Wilbert Tintel

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grote brand verwoest pand Burgemeester Colijnstraat Boskoop
Schrijver:

 

 


Boskoop
– Een leegstaand pand gelegen aan de rand van het centrum aan de Burgemeester Colijnstraat is vanmiddag uitgebrand. Omstreeks kwart voor twaalf werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand. In verband met de slechte waterwinning in verband met de weersomstandigheden is er gelijk opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Omdat de vuurhaard in het pand vanwege de bouw slecht te bereiken was is er later nogmaals opgeschaald en ditmaal naar grote brand. De brandweer van Boskoop werd geassisteerd door de korpsen Alphen aan den Rijn en Gouda. De burgemeester van Boskoop is tevens ter plaatse gekomen om zich te laten informeren over de brand. Om voldoende middelen aan de achterkant van het pand te krijgen is een blusboot ingezet op de Gouwe. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Het sein ‘brand meester’ is omstreeks 15:12 uur gegeven. De brandweer moet delen van het pand slopen om alle vuurhaarden gedoofd te krijgen. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Foto’s : Wilbert Tintel

 

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Rhoon - Zondagavond 5 juli rond 18.30 uur hing een zware tak van een boom gevaarlijk boven het wegdek van de Lageweg in Rhoon. De brandweer werd ingezet om de tak af te zagen en tijdens hun werkzaamheden is deze bovenop een verkeersbord terechtgekomen en behoorlijk...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!