Spekgladde A20 afgesloten na meerdere ongevallen

Date:

Deel bericht:


Maassluis – 
De snelweg A20 is maandagmorgen afgesloten nadat er diverse ongelukken zijn gebeurd op het stuk tussen Hoek van Holland en Vlaardingen. Meerdere voertuigen schoten van de weg af en kwamen in de naastgelegen sloot terecht. De gladde wegen ontstaan door opvriezende motregen. De wegen veranderen in grote ijsbanen als gevolg van de gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor Zuid-Holland.

- Advertisement -

Ook op andere snelwegen is het raak, op de A16 en de A15 worden ook meerdere glijpartijen gemeld. Rijkswaterstaat zal de wegen zo snel mogelijk met extra zout gaan instrooien. Hoelang dit gaat duren is niet bekend, de A20 zal voorlopig even afgesloten blijven tot alle voertuigen zijn geborgen. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Wel zijn er een aantal ambulances uit de onder andere de regio Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond ter plaatse.

Ook het openbaar vervoer is ontregeld, treinen rijden ontregeld door wisselstoringen en bussen moeten net als het overige verkeer langzaam rijden over de weg. Het advies is om thuis te blijven als u niet de weg op hoeft. Reizigers met de trein moeten er nog steeds rekening mee houden dat er minder treinen rijden en zij vaker moeten overstappen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aangereden voetganger (46) uit Maassluis overleden aan verwondingen

Maassluis - De voetganger die maandag 12 februari werd aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis is overleden...

Supermarkt Albert-Heijn overvallen Mesdaglaan Maassluis

Maassluis - Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur heeft er een overval plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere verontrustende...

Man (19) met vuurwapen aangehouden in Maassluis

Maassluis - Op zaterdag 3 februari heeft de politie een 19-jarige man aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden....

Woning van gezin onbewoonbaar na brand in woning van Speykstraat Maassluis

Maassluis - Een gezin van een woning aan de van Speykstraat in Maassluis kan voorlopig niet meer terug...