Spekgladde A20 afgesloten na meerdere ongevallen

maandag 21 januari 2013 09:07


Maassluis – 
De snelweg A20 is maandagmorgen afgesloten nadat er diverse ongelukken zijn gebeurd op het stuk tussen Hoek van Holland en Vlaardingen. Meerdere voertuigen schoten van de weg af en kwamen in de naastgelegen sloot terecht. De gladde wegen ontstaan door opvriezende motregen. De wegen veranderen in grote ijsbanen als gevolg van de gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor Zuid-Holland.

Ook op andere snelwegen is het raak, op de A16 en de A15 worden ook meerdere glijpartijen gemeld. Rijkswaterstaat zal de wegen zo snel mogelijk met extra zout gaan instrooien. Hoelang dit gaat duren is niet bekend, de A20 zal voorlopig even afgesloten blijven tot alle voertuigen zijn geborgen. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Wel zijn er een aantal ambulances uit de onder andere de regio Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond ter plaatse.

Ook het openbaar vervoer is ontregeld, treinen rijden ontregeld door wisselstoringen en bussen moeten net als het overige verkeer langzaam rijden over de weg. Het advies is om thuis te blijven als u niet de weg op hoeft. Reizigers met de trein moeten er nog steeds rekening mee houden dat er minder treinen rijden en zij vaker moeten overstappen.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Spekgladde A20 afgesloten na meerdere ongevallen
Schrijver:

 

 


Maassluis – 
De snelweg A20 is maandagmorgen afgesloten nadat er diverse ongelukken zijn gebeurd op het stuk tussen Hoek van Holland en Vlaardingen. Meerdere voertuigen schoten van de weg af en kwamen in de naastgelegen sloot terecht. De gladde wegen ontstaan door opvriezende motregen. De wegen veranderen in grote ijsbanen als gevolg van de gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor Zuid-Holland.

Ook op andere snelwegen is het raak, op de A16 en de A15 worden ook meerdere glijpartijen gemeld. Rijkswaterstaat zal de wegen zo snel mogelijk met extra zout gaan instrooien. Hoelang dit gaat duren is niet bekend, de A20 zal voorlopig even afgesloten blijven tot alle voertuigen zijn geborgen. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Wel zijn er een aantal ambulances uit de onder andere de regio Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond ter plaatse.

Ook het openbaar vervoer is ontregeld, treinen rijden ontregeld door wisselstoringen en bussen moeten net als het overige verkeer langzaam rijden over de weg. Het advies is om thuis te blijven als u niet de weg op hoeft. Reizigers met de trein moeten er nog steeds rekening mee houden dat er minder treinen rijden en zij vaker moeten overstappen.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!