Drie Roemenen aangehouden voor kunstroof Kunsthal

dinsdag 22 januari 2013 20:44


Rotterdam –
De politie in Roemenie heeft drie mensen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij de kunstroof in de Rotterdamse Kunsthal. Er zijn daarbij volgens de Roemeense politie geen gestolen schilderijen aangetroffen. Op 16 oktober werden zeven zeer waardevolle schilderijen uit de Kunsthal gestolen. De Rotterdamse politie startte onmiddellijk een grootschalig onderzoek .

Zowel nationaal als internationaal. Dat onderzoek duurt nog steeds voort en daarbij wordt onder meer samengewerkt met de politie in Roemenie. De drie aangehouden verdachten zitten nog vast en worden door de Roemeense politie verhoord over hun eventuele betrokkenheid.

Het drietal is aangehouden in een lopend Roemeens onderzoek en niet op verzoek van de Rotterdamse politie.

De schilderijen die uit de Kunsthal werden gestolen behoorden tot een privé-collectie. Het ging om werken van Matisse, Monet, Lucian Freud, Picasso, Gauguin, en Meyer De Haan. Op beveiligingsbeelden was te zien dat twee daders de roof in minder dan twee minuten uitvoeren.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Drie Roemenen aangehouden voor kunstroof Kunsthal
Schrijver:

 

 


Rotterdam –
De politie in Roemenie heeft drie mensen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij de kunstroof in de Rotterdamse Kunsthal. Er zijn daarbij volgens de Roemeense politie geen gestolen schilderijen aangetroffen. Op 16 oktober werden zeven zeer waardevolle schilderijen uit de Kunsthal gestolen. De Rotterdamse politie startte onmiddellijk een grootschalig onderzoek .

Zowel nationaal als internationaal. Dat onderzoek duurt nog steeds voort en daarbij wordt onder meer samengewerkt met de politie in Roemenie. De drie aangehouden verdachten zitten nog vast en worden door de Roemeense politie verhoord over hun eventuele betrokkenheid.

Het drietal is aangehouden in een lopend Roemeens onderzoek en niet op verzoek van de Rotterdamse politie.

De schilderijen die uit de Kunsthal werden gestolen behoorden tot een privé-collectie. Het ging om werken van Matisse, Monet, Lucian Freud, Picasso, Gauguin, en Meyer De Haan. Op beveiligingsbeelden was te zien dat twee daders de roof in minder dan twee minuten uitvoeren.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!