Waterafvoer oorzaak brokstukken metro Kralingse Zoom

dinsdag 22 januari 2013 20:54


Rotterdam – 
Een foutieve waterafvoer is de oorzaak van de vallende brokstukken bij Metro Kralingse Zoom. Maandagavond vielen er stukken beton naar beneden van een in aanbouw zijnde parkeergarage. Dit zorgde ervoor dat het metroverkeer al bijna 2 dagen plat ligt. Ook woensdagochtend kan er nog niet gereden worden met de metro bij Kralingse Zoom. De getroffen betonplaten zullen aan elkaar vastgezet moeten worden om eventueel nieuw vallend puin te voorkomen.

Door bevriezing van water zijn de betonplaten uit elkaar gedrukt. Normaal gesproken zou er een afvoer zijn die overtollig regenwater moet afvoeren. Een ander gat zou dit regenwater weer af moeten voeren. Dit is blijkbaar niet goed gelukt waardoor het water ijs werd en is gaan uitzetten. Om de beschadigde platen te kunnen repareren moet de stroom van het metronet worden gehaald. Dit zal gebeuren in de nachtelijk uren omdat een groot gedeelte dan niet kan rijden.

Foto : Jeffrey Jacobs / Zie ook dit itemBetonblokken ontregelen Metro Kralingse Zoom

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Waterafvoer oorzaak brokstukken metro Kralingse Zoom
Schrijver:

 

 


Rotterdam – 
Een foutieve waterafvoer is de oorzaak van de vallende brokstukken bij Metro Kralingse Zoom. Maandagavond vielen er stukken beton naar beneden van een in aanbouw zijnde parkeergarage. Dit zorgde ervoor dat het metroverkeer al bijna 2 dagen plat ligt. Ook woensdagochtend kan er nog niet gereden worden met de metro bij Kralingse Zoom. De getroffen betonplaten zullen aan elkaar vastgezet moeten worden om eventueel nieuw vallend puin te voorkomen.

Door bevriezing van water zijn de betonplaten uit elkaar gedrukt. Normaal gesproken zou er een afvoer zijn die overtollig regenwater moet afvoeren. Een ander gat zou dit regenwater weer af moeten voeren. Dit is blijkbaar niet goed gelukt waardoor het water ijs werd en is gaan uitzetten. Om de beschadigde platen te kunnen repareren moet de stroom van het metronet worden gehaald. Dit zal gebeuren in de nachtelijk uren omdat een groot gedeelte dan niet kan rijden.

Foto : Jeffrey Jacobs / Zie ook dit itemBetonblokken ontregelen Metro Kralingse Zoom

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!