Overleden man Lekdijk-West mogelijk slachtoffer van misdrijf

Date:

Deel bericht:


Bergambacht –
De overleden man die vrijdagmorgen 8 februari werd aantroffen op de Lekdijk-West blijkt een 36-jarige man uit Den Haag te zijn. Voorbijgangers zagen de man liggen in de berm tegen bosschages aan en alarmeerden de politie. De man is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Op het lichaam van de man zijn sporen van geweld aangetroffen.

- Advertisement -

Politie en het Openbaar Ministerie zijn een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart, bestaande uit dertig rechercheurs. De politie verzoekt getuigen die informatie hebben zich te melden via 0900 – 8844.

Wat is een TGO?
In politiejargon wordt een groot onderzoek een TGO genoemd. Een TGO wordt opgestart bij zaken als bijvoorbeeld moord en ontvoering/gijzeling. Dit is overigens een landelijke opschalingsmogelijkheid voor rechercheafdelingen. In 2004 is het raamwerk TGO vastgesteld als leidraad binnen politie en OM voor zware en complexe rechercheonderzoeken. Het raamwerk TGO bevat standaarden voor samenstelling van het team, certificering, werkwijzen en kwaliteitseisen. Het raamwerk TGO komt tegemoet aan de aanbevelingen van het evaluatieonderzoek van de Schiedammer Parkmoord.

Een TGO is opgesplitst in vier deelprocessen, gericht op tactiek, informatie, ondersteuning en forensische opsporing. Er zijn vele taken uit te voeren in een groot onderzoek. Daarom zijn er bijvoorbeeld standaard verhoorders, analisten, een dossierschrijver, een informatie-, financieel en een digitaalrechercheur aan een TGO toegevoegd. Ook maakt de familierechercheur deel uit van een TGO. De familierechercheur is degene die het contact met de familie en het slachtoffer onderhoudt. Op deze manier heeft de familie en het slachtoffer een contactpersoon bij de politie voor vragen en worden zij door de rechercheur op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het politieonderzoek.

Foto’s : Marco van Bemmel

Zie ook : Politie onderzoekt overleden man in Bergambacht

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (29) uit Lekkerkerk overleden na ongeluk met motor in Bergambacht

Bergambacht - Bij een ongeluk is donderdagmiddag 14 december op de Lekdijk- West een motorrijdster om het leven...

Asbest vrijgekomen na grote brand in schuur Hogedijk Bergambacht

Bergambacht - In een schuur aan de Hogedijk in Bergambacht is zaterdag tegen het einde van de avond...

Zwaargewonde na steekpartij Hogedijk Bergambacht

Bergambacht - Bij een steekpartij in een woning aan de Hogedijk in Bergambacht is iemand zaterdagmiddag zwaargewond geraakt....

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...