Overleden man Lekdijk-West mogelijk slachtoffer van misdrijf

zaterdag 9 februari 2013 22:59


Bergambacht –
De overleden man die vrijdagmorgen 8 februari werd aantroffen op de Lekdijk-West blijkt een 36-jarige man uit Den Haag te zijn. Voorbijgangers zagen de man liggen in de berm tegen bosschages aan en alarmeerden de politie. De man is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Op het lichaam van de man zijn sporen van geweld aangetroffen.

Politie en het Openbaar Ministerie zijn een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart, bestaande uit dertig rechercheurs. De politie verzoekt getuigen die informatie hebben zich te melden via 0900 – 8844.

Wat is een TGO?
In politiejargon wordt een groot onderzoek een TGO genoemd. Een TGO wordt opgestart bij zaken als bijvoorbeeld moord en ontvoering/gijzeling. Dit is overigens een landelijke opschalingsmogelijkheid voor rechercheafdelingen. In 2004 is het raamwerk TGO vastgesteld als leidraad binnen politie en OM voor zware en complexe rechercheonderzoeken. Het raamwerk TGO bevat standaarden voor samenstelling van het team, certificering, werkwijzen en kwaliteitseisen. Het raamwerk TGO komt tegemoet aan de aanbevelingen van het evaluatieonderzoek van de Schiedammer Parkmoord.

Een TGO is opgesplitst in vier deelprocessen, gericht op tactiek, informatie, ondersteuning en forensische opsporing. Er zijn vele taken uit te voeren in een groot onderzoek. Daarom zijn er bijvoorbeeld standaard verhoorders, analisten, een dossierschrijver, een informatie-, financieel en een digitaalrechercheur aan een TGO toegevoegd. Ook maakt de familierechercheur deel uit van een TGO. De familierechercheur is degene die het contact met de familie en het slachtoffer onderhoudt. Op deze manier heeft de familie en het slachtoffer een contactpersoon bij de politie voor vragen en worden zij door de rechercheur op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het politieonderzoek.

Foto’s : Marco van Bemmel

Zie ook : Politie onderzoekt overleden man in Bergambacht

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Overleden man Lekdijk-West mogelijk slachtoffer van misdrijf
Schrijver:

 

 


Bergambacht –
De overleden man die vrijdagmorgen 8 februari werd aantroffen op de Lekdijk-West blijkt een 36-jarige man uit Den Haag te zijn. Voorbijgangers zagen de man liggen in de berm tegen bosschages aan en alarmeerden de politie. De man is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Op het lichaam van de man zijn sporen van geweld aangetroffen.

Politie en het Openbaar Ministerie zijn een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart, bestaande uit dertig rechercheurs. De politie verzoekt getuigen die informatie hebben zich te melden via 0900 – 8844.

Wat is een TGO?
In politiejargon wordt een groot onderzoek een TGO genoemd. Een TGO wordt opgestart bij zaken als bijvoorbeeld moord en ontvoering/gijzeling. Dit is overigens een landelijke opschalingsmogelijkheid voor rechercheafdelingen. In 2004 is het raamwerk TGO vastgesteld als leidraad binnen politie en OM voor zware en complexe rechercheonderzoeken. Het raamwerk TGO bevat standaarden voor samenstelling van het team, certificering, werkwijzen en kwaliteitseisen. Het raamwerk TGO komt tegemoet aan de aanbevelingen van het evaluatieonderzoek van de Schiedammer Parkmoord.

Een TGO is opgesplitst in vier deelprocessen, gericht op tactiek, informatie, ondersteuning en forensische opsporing. Er zijn vele taken uit te voeren in een groot onderzoek. Daarom zijn er bijvoorbeeld standaard verhoorders, analisten, een dossierschrijver, een informatie-, financieel en een digitaalrechercheur aan een TGO toegevoegd. Ook maakt de familierechercheur deel uit van een TGO. De familierechercheur is degene die het contact met de familie en het slachtoffer onderhoudt. Op deze manier heeft de familie en het slachtoffer een contactpersoon bij de politie voor vragen en worden zij door de rechercheur op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het politieonderzoek.

Foto’s : Marco van Bemmel

Zie ook : Politie onderzoekt overleden man in Bergambacht

 

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Gouda

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Gouda

Gouda - Donderdagavond 1 oktober heeft een automobilist een lantaarnpaal omver gereden op het Middenmolenplein in Gouda. Er raakte gelukkig niemand gewond. Rond 20.00 uur werd de politie en brandweer gebeld na het ongeval en dat het voertuig mogelijk in brand zou...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!