vrijdag, mei 14, 2021
15.4 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Overleden man Lekdijk-West mogelijk slachtoffer van misdrijf


Bergambacht –
De overleden man die vrijdagmorgen 8 februari werd aantroffen op de Lekdijk-West blijkt een 36-jarige man uit Den Haag te zijn. Voorbijgangers zagen de man liggen in de berm tegen bosschages aan en alarmeerden de politie. De man is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Op het lichaam van de man zijn sporen van geweld aangetroffen.

Politie en het Openbaar Ministerie zijn een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart, bestaande uit dertig rechercheurs. De politie verzoekt getuigen die informatie hebben zich te melden via 0900 – 8844.

Wat is een TGO?
In politiejargon wordt een groot onderzoek een TGO genoemd. Een TGO wordt opgestart bij zaken als bijvoorbeeld moord en ontvoering/gijzeling. Dit is overigens een landelijke opschalingsmogelijkheid voor rechercheafdelingen. In 2004 is het raamwerk TGO vastgesteld als leidraad binnen politie en OM voor zware en complexe rechercheonderzoeken. Het raamwerk TGO bevat standaarden voor samenstelling van het team, certificering, werkwijzen en kwaliteitseisen. Het raamwerk TGO komt tegemoet aan de aanbevelingen van het evaluatieonderzoek van de Schiedammer Parkmoord.

Een TGO is opgesplitst in vier deelprocessen, gericht op tactiek, informatie, ondersteuning en forensische opsporing. Er zijn vele taken uit te voeren in een groot onderzoek. Daarom zijn er bijvoorbeeld standaard verhoorders, analisten, een dossierschrijver, een informatie-, financieel en een digitaalrechercheur aan een TGO toegevoegd. Ook maakt de familierechercheur deel uit van een TGO. De familierechercheur is degene die het contact met de familie en het slachtoffer onderhoudt. Op deze manier heeft de familie en het slachtoffer een contactpersoon bij de politie voor vragen en worden zij door de rechercheur op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het politieonderzoek.

Foto’s : Marco van Bemmel

Zie ook : Politie onderzoekt overleden man in Bergambacht

Related Articles

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Scooterrijders gewond na botsing Burgemeester Jamessingel Gouda

0
Gouda - Twee bestuurders van een scooter zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij door een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village [...]

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement [...]

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat [...]

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel [...]

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg