Politie schiet op autodief na achtervolging in Rotterdam

donderdag 14 februari 2013 21:37
pol-motor-wilbert-01-12.jpg


Ridderkerk – 
Donderdagavond reed een 30-jarige automobilist, na een achtervolging vanaf de A38, in op een agent. Hierbij zijn door de politie enkele schoten gelost. De politie kreeg donderdagavond even voor tien uur een ANPR ‘hit’ in de Beneluxtunnel. Het voertuig wat over de A4 reed, bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Agenten van de verkeerspolitie zagen de auto op de A16 rijden, waar de automobilist de afslag richting de A38 nam. Daar startten zij de achtervolging en ter hoogte van de kruising met de Rotterdamseweg sommeerden ze de automobilist te stoppen. 

Dat deed de verdachte, maar op het moment dat één van de agenten nabij de auto was, besloot hij er vandoor te gaan. Hij reed in op de agent die op tijd opzij kon springen. Zijn collega loste daarop enkele schoten in de richting van het voertuig. Wederom startten de agenten een achtervolging over de Rotterdamseweg, waar zij het voertuig even verderop van de weg konden rijden. De 30-jarige verdachte werd direct ingerekend. Hij bleek gewond te zijn en werd buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De agent raakte niet gewond. De exacte toedracht van het incident wordt nader onderzocht.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Politie schiet op autodief na achtervolging in Rotterdam
Schrijver:

 

pol-motor-wilbert-01-12.jpg 


Ridderkerk – 
Donderdagavond reed een 30-jarige automobilist, na een achtervolging vanaf de A38, in op een agent. Hierbij zijn door de politie enkele schoten gelost. De politie kreeg donderdagavond even voor tien uur een ANPR ‘hit’ in de Beneluxtunnel. Het voertuig wat over de A4 reed, bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Agenten van de verkeerspolitie zagen de auto op de A16 rijden, waar de automobilist de afslag richting de A38 nam. Daar startten zij de achtervolging en ter hoogte van de kruising met de Rotterdamseweg sommeerden ze de automobilist te stoppen. 

Dat deed de verdachte, maar op het moment dat één van de agenten nabij de auto was, besloot hij er vandoor te gaan. Hij reed in op de agent die op tijd opzij kon springen. Zijn collega loste daarop enkele schoten in de richting van het voertuig. Wederom startten de agenten een achtervolging over de Rotterdamseweg, waar zij het voertuig even verderop van de weg konden rijden. De 30-jarige verdachte werd direct ingerekend. Hij bleek gewond te zijn en werd buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De agent raakte niet gewond. De exacte toedracht van het incident wordt nader onderzocht.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Pijnacker - Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij net na de Klapwijksezoom op de N470 onderuit ging in een bocht. Het slachtoffer kwam hard op de grond terecht en omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpverleners waaronder het Mobiel Medisch...

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Waddinxveen - De brandweer heeft zaterdagavond een brandje geblust in een stapel met houtsnippers en een aanhangwagen op de Zwarteweg in Waddinxveen. Bij de brand kwam korte tijd flink wat rook vrij. De brandweer wist het vuur snel te blussen, hoe deze is ontstaan is...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!