Asbest platen gedumpt in container Capelseweg Capelle aan den IJssel

zaterdag 16 februari 2013 09:05


Capelle aan den IJssel – 
De politie heeft na een melding van een buurtbewoner de vondst gedaan van asbesthoudende platen in een container aan de Capelseweg. De platen waren gedumpt in een huisvuilcontainer. De politie onderzocht de herkomst en heeft geconstateerd dat deze waarschijnlijk afkomst waren van een bed en breakfast die daar gelegen waren. De milieudienst kwam ter plaatse om de platen te inspecteren.

Omdat het om een kleine hoeveelheid ging, was er geen gevaar voor de omgeving en zij zijn blijven liggen in de container. Medewerker van Handhaving Capelle hebben de plaatjes laten afvoeren. Ook zaterdag zijn de hulpdiensten nog geruime tijd bezig geweest met het onderzoek naar de asbest. Het weggooien van asbesthoudende platen in een huisvuilcontainer wordt gezien als een milieudelict. De gemeente zal hoogstwaarschijnlijk een boete uitdelen als de eigenaar bekend is.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Asbest platen gedumpt in container Capelseweg Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 


Capelle aan den IJssel – 
De politie heeft na een melding van een buurtbewoner de vondst gedaan van asbesthoudende platen in een container aan de Capelseweg. De platen waren gedumpt in een huisvuilcontainer. De politie onderzocht de herkomst en heeft geconstateerd dat deze waarschijnlijk afkomst waren van een bed en breakfast die daar gelegen waren. De milieudienst kwam ter plaatse om de platen te inspecteren.

Omdat het om een kleine hoeveelheid ging, was er geen gevaar voor de omgeving en zij zijn blijven liggen in de container. Medewerker van Handhaving Capelle hebben de plaatjes laten afvoeren. Ook zaterdag zijn de hulpdiensten nog geruime tijd bezig geweest met het onderzoek naar de asbest. Het weggooien van asbesthoudende platen in een huisvuilcontainer wordt gezien als een milieudelict. De gemeente zal hoogstwaarschijnlijk een boete uitdelen als de eigenaar bekend is.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!