Nieuwe hulpverleningsvoertuigen overgedragen aan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Woensdagmiddag zijn er twee nieuwe ambulances en drie nieuwe commandovoertuigen gepresenteerd door de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. De directeur van de Veiligheidsregio besprak met de aanwezigen hoe belangrijk de samenwerking is tussen de hulpdiensten in de regio.

- Advertisement -

Voordat de overdracht werd gedaan is er eerst afscheid genomen van de oude voertuigen. Door de komst van de nieuwe voertuigen zullen een aantal voertuigen uit dienst treden. Verschillende diensten, waaronder de politie, GHOR en Havenbedrijf Rotterdam zullen nu een voertuig delen. Er zijn twee verschillende commandovoertuigen geleverd, zodat er een voertuig ingezet kan worden bij grote evenementen in de regio. Deze voertuigen worden bezet door diverse officieren. De sleutels van de voertuigen werden overgedragen aan de directie gemeenschappelijke meldkamer Jolanda Trijsselaar. Zij heeft de sleutels doorgegeven aan de manschappen uit Barendrecht waar de voertuigen zullen komen te staan.

De voertuigen zijn vorig jaar in Meppel gebouwd en sinds het najaar van 2012 zijn er diverse testen mee gedaan. Naar verwachting zullen de drie commandowagens op 7 maart in dienst gaan treden. De sleutels van de  nieuwe ambulances werden door de burgemeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma, overgedragen aan het personeel van het GHOR. 

Foto’s : Dave Minderman

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd