Politie houdt verdachten schietpartij Beijerlandselaan aan in New York

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op verzoek van de Nederlandse politie, heeft de New York Police Department vorige week een 23-jarige Amerikaan aangehouden die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op 15 juni aan de Beijerlandselaan. Hierbij kwam een 43-jarige man uit de Dominicaanse Republiek om het leven. Op vrijdag 15 juni 2012 omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding binnen van een schietpartij vlakbij de tramhalte op de Beijerlandselaan in Rotterdam. Omstanders hebben nog getracht om het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer woonde sinds januari 2012 in Rotterdam.

- Advertisement -

De politie startte direct een team grootschalig onderzoek op waarbij 25 rechercheurs waren betrokken. Al vrij snel had de politie twee verdachten op het oog. Zij bleken niet meer in Nederland te zijn en werden internationaal gesignaleerd. Vorig jaar september werd al een 49-jarige man aangehouden door de Spaanse politie in Amorebietta. Hij zit inmiddels vast in afwachting van zijn proces.

De politie kwam de 23-jarige man op het spoor door intensief onderzoek. Op basis van een internationaal arrestatiebevel kon hij vorige week worden aangehouden in de wijk The Bronx, waar hij ondergedoken zat. De rechter heeft inmiddels besloten dat de voorlopige hechtenis van de man met 60 dagen wordt verlengd. Momenteel wordt gewerkt aan zijn uitlevering aan Nederland. Door zijn aanhouding wordt hij nu ook verwijderd van de Nationale Opsporingslijst.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woning doelwit van beschieting Moerkerkestraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag heeft er een schietpartij plaatsgevonden aan de Moerkerkestraat in...

Slachtoffer schietpartij Wolpaertsbocht Rotterdam overleden, verdachte aangehouden

Rotterdam - De politie heeft op zondagavond 2 juni bekendgemaakt dat het 32 jarige slachtoffer van de schietpartij...

Opnieuw felle brand in sloopwoningen Wielewaal Rotterdam

Rotterdam - Op donderdagavond brak er brand uit in een aantal sloopwoningen aan de Minkestraat in Rotterdam -...

Politie ontdekt drugsgerelateerde middelen na melding van acetonlucht De Quackstraat Rotterdam

Rotterdam- De politie heeft gisteren een grootschalige drugsoperatie uitgevoerd na een melding van een sterke acetonlucht bij een...