woensdag, april 21, 2021
11.2 C
Rotterdam
woensdag 21 april 2021

Politie houdt verdachten schietpartij Beijerlandselaan aan in New York

Rotterdam – Op verzoek van de Nederlandse politie, heeft de New York Police Department vorige week een 23-jarige Amerikaan aangehouden die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op 15 juni aan de Beijerlandselaan. Hierbij kwam een 43-jarige man uit de Dominicaanse Republiek om het leven. Op vrijdag 15 juni 2012 omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding binnen van een schietpartij vlakbij de tramhalte op de Beijerlandselaan in Rotterdam. Omstanders hebben nog getracht om het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer woonde sinds januari 2012 in Rotterdam.

De politie startte direct een team grootschalig onderzoek op waarbij 25 rechercheurs waren betrokken. Al vrij snel had de politie twee verdachten op het oog. Zij bleken niet meer in Nederland te zijn en werden internationaal gesignaleerd. Vorig jaar september werd al een 49-jarige man aangehouden door de Spaanse politie in Amorebietta. Hij zit inmiddels vast in afwachting van zijn proces.

De politie kwam de 23-jarige man op het spoor door intensief onderzoek. Op basis van een internationaal arrestatiebevel kon hij vorige week worden aangehouden in de wijk The Bronx, waar hij ondergedoken zat. De rechter heeft inmiddels besloten dat de voorlopige hechtenis van de man met 60 dagen wordt verlengd. Momenteel wordt gewerkt aan zijn uitlevering aan Nederland. Door zijn aanhouding wordt hij nu ook verwijderd van de Nationale Opsporingslijst.

Related Articles

Man (39) ernstig gewond door schietpartij Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De man die dinsdagavond 20 april ernstig gewond raakte door een geweldsincident in...

Zoon (27) verdachte van doden vader (62) in woning Oosterse Tuin Rotterdam

0
Rotterdam - Justitie houdt de 27-jarige Brayon M. verantwoordelijk voor de dood van zijn vader...

Jongen (16) uit Heerjansdam kwam om het leven door kogel Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - De 16-jarige jongen uit Heerjansdam die afgelopen weekend om het leven kwam na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna [...]

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie [...]

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon'

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon' [...]

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam [...]

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg