dinsdag, september 21, 2021
10.9 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021

Politie houdt verdachten schietpartij Beijerlandselaan aan in New York

Rotterdam – Op verzoek van de Nederlandse politie, heeft de New York Police Department vorige week een 23-jarige Amerikaan aangehouden die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op 15 juni aan de Beijerlandselaan. Hierbij kwam een 43-jarige man uit de Dominicaanse Republiek om het leven. Op vrijdag 15 juni 2012 omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding binnen van een schietpartij vlakbij de tramhalte op de Beijerlandselaan in Rotterdam. Omstanders hebben nog getracht om het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer woonde sinds januari 2012 in Rotterdam.

De politie startte direct een team grootschalig onderzoek op waarbij 25 rechercheurs waren betrokken. Al vrij snel had de politie twee verdachten op het oog. Zij bleken niet meer in Nederland te zijn en werden internationaal gesignaleerd. Vorig jaar september werd al een 49-jarige man aangehouden door de Spaanse politie in Amorebietta. Hij zit inmiddels vast in afwachting van zijn proces.

De politie kwam de 23-jarige man op het spoor door intensief onderzoek. Op basis van een internationaal arrestatiebevel kon hij vorige week worden aangehouden in de wijk The Bronx, waar hij ondergedoken zat. De rechter heeft inmiddels besloten dat de voorlopige hechtenis van de man met 60 dagen wordt verlengd. Momenteel wordt gewerkt aan zijn uitlevering aan Nederland. Door zijn aanhouding wordt hij nu ook verwijderd van de Nationale Opsporingslijst.

Related Articles

Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie Mimi Boesnachstraat Spijkenisse

0
Spijkenisse - In de Mimi Boesnachstraat heeft maandagmorgen een medische noodsituatie plaatsgevonden. Vanwege de ernst...

Flinke brand verwoest woning Tuinstraat Gouda

0
Maandag 20 september is aan het einde van de middag brand ontstaan in een woning...

Drie verdachten aangehouden voor bedreiging Lijnbaan Rotterdam

0
Rotterdam - Zondagmiddag vond er een vechtpartij plaats waarbij het slachtoffer werd bedreigd met een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk [...]

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat [...]

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen [...]

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42 [...]

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg