Vijf tips na moord Pepijn van der Velde Aalbes Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft via het televisie programma Opsporing Verzocht 5 tips ontvangen over de moord op Pepijn van der Velden. In het programma is een reconstructie getoond van de dagen voor zijn dood. Pepijn van der Velden is op 14 Februari rond kwart voor 12 ’s avonds door een voorbijganger dood aangetroffen in de auto van zijn moeder aan de President Wilsonweg met de Aalbes. De 32-jarige Pepijn van der velden blijkt door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen.

- Advertisement -

Een wandelaar treft op 14 Februari aan met de gewonde Pepijn en belde direct het alarmnummer. De hulpdiensten rukten in de eerste instantie uit voor een aanrijding met beknelling, niet alleen de politie, maar ook de brandweer en de ambulancedienst waaronder het Mobiel Medisch Team rukten uit. Als de eerste politie-eenheid arriveert bij het incident blijkt er geen aanrijding maar een schietpartij te hebben plaatsgevonden. Inmiddels is Pepijn overleden aan zijn verwondingen.

Volgens nabestaande van Pepijn was hij een zeer charmante en vlotte man, door zijn vlotte babbel maakte hij makkelijk contact en wist snel het vertrouwen van mensen in zijn omgeving te wekken. Pepijn was vader van drie jonge kinderen, een van 7 en 5 jaar oud en nog een zoontje van 2 jaar oud. De kinderen waren afkomstig uit twee verschillende relaties.

Een aantal jaar terug had Pepijn nog een vaste baan. Pepijn is een aantal keer met politie en justitie in aanraking geweest. In 2010 werd een hennepplantage opgerold in een pand die op naam van Pepijn stond. Eind 2012 is hij op heterdaad betrapt tijdens een transport van duizenden illegale gestookte flessen wodka, voor beide delicten heeft Pepijn vast gezeten.

Omdat Pepijn geen vaste woon of verblijfplaats had verbleef hij op meerdere adressen in Nederland en België. Hij sliep dan bij verschillende vriendinnen of bij zijn moeder in Valkenswaard. Ook stond hij bij de burgelijke stand aangegeven als geëmigreerd. Hierdoor is het niet duidelijk waar hij precies woonde.

Uit onderzoek va de politie komt een beeld naar voren dat Pepijn zich in de wereld van de zware criminaliteit begaf. Door de politie word rekening gehouden dat de schietpartij een afrekening op dit gebied geweest zou kunnen zijn. Het vermoeden bestaat dat Pepijn zich met drugshandel bezig hield.

Pepijn heeft in het verleden rondgereden in een geleende Audi. Daarnaast leasede hij ook vooral dure auto’s die niet betaald werden. Hierdoor stapelen de schulden van Pepijn zich op. In de laatste weken voor zijn dood rijdt Pepijn in de groene Daihatsu Grand Move van zijn moeder.

Donderdag 14 Februari rond half 10 ’s avonds vertrekt Pepijn vanuit het huis van zijn moeder in Valkenswaard, waar hij de laatste uren doorbracht. Hij heeft tegen zijn moeder niet gezegd wat hij ging doen, wel heeft Pepijn verteld dat hij een belangrijke afspraak had. Uit onderzoek blijkt dat Pepijn rond 11 uur ’s avonds over de ring van Rotterdam gereden is. Opvallend is dat Pepijn niet de snelste weg naar de wijk Ommoord neemt, maar via de A15, A4, A20 richting Ommoord. De snelste weg zou vanaf de A16 naar de A20 zijn. Waarom hij omgereden is is voor de politie nog een raadsel. Pepijn moet dus een reden gehad hebben om naar de wijk Ommoord te rijden. Rond half 12 ’s avonds, een half uur later nadat hij gezien is op de ring van Rotterdam word Pepijn neergeschoten aan de Aalbes.

De politie is opzoek naar mensen die meer weten over zijn praktijken in het crimiele circuit, omdat dit mogelijk de aanleiding van zijn dood kan zijn De politie wilt ook graag meer weten over de schulden die Pepijn had. Het is bekend dat hij bij een aantal vriendinnen schulden had. Wat niet bekend is bij de politie is of hij verdere schulden bij mensen in het criminele circuit had.

Voor de politie is het nog een raadsel wie Pepijn neerschoot. De wandelaar heeft niemand in de omgeving van de auto van Pepijn zien wegcvluchten. Het is niet zeker of Pepijn is opgewacht door een of meerdere personen. Pepijn was de laatste weken in het bezit van een vuurwapen. Hij heeft niet de kans gehad om deze te gebruiken. Hij lijkt totaal verrast te zijn door de schutter. De mogelijkheid is er dat er een auto gereed heeft gestaan waarmee de verdachte(n) zijn weggevlucht. Of de schutter is er te voet vandoor gegaan en heeft zich in de wijk Ommoord schuil gehouden.

Vragen van de politie

-Heeft er iemand de verdachte(n) zien wegvluchten in de wijk Ommoord na de liquidatie van Pepijn?

-Wie heeft er nadere informatie over de activiteiten waar Pepijn zich mee bezig hield?

-Wie weet met wie Pepijn een afspraak had de bewuste 14 Februari?

-Waarom nam Pepijn de langste en niet de kortste weg naar de wijk Ommoord?

-Wat deed Pepijn die avond in Ommooord?


Indien u denkt in het bezit te zijn van waardevolle informatie die van belang kan zijn tijdens het onderzoek word u verzocht contact op te nemen met politie eenheid Rotterdam via 0900-8844, of via de criminele inlichtingen eenheid, 079-348899. Verteld u uw verhaal liever anoniem? Dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dode na schietpartij President Wilsonweg in Rotterdam-Ommoord (video)

Groot onderzoek na schietpartij Aalbes Ommoord

IMG_6167k

 

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Gedumpt of ontsnapt? Welk kindje is zijn Flappie kwijt in Rotterdam-Nesselande

Rotterdam - De politie heeft zaterdag op de grens tussen Rotterdam-Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel kennis gemaakt...

Brandweer haalt onderkoelde kinderen van vlot uit Zevenhuizerplas Rotterdam-Nesselande

Rotterdam - De brandweer heeft donderdag tegen het eind van de middag twee kinderen uit de Zevenhuizerplas in...

Vrouw zwaargewond na val op metrospoor Prins Alexanderlaan Rotterdam

Rotterdam - Een vrouw is zaterdagmorgen zwaargewond geraakt nadat zij van het perron op het metrospoor bij station...

Brandweer uren bezig met brandende lading vuilniswagen Evenaar Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is zaterdagmorgen uren lang bezig geweest met een blussen van een brand in een...