Slachtoffer overval aangehouden voor diefstal Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
Na een onderzoek door het Regionaal Team Overvallen is een 33-jarige vrouw in Rotterdam Zuid aangehouden die ervan verdacht wordt een overval in scene te hebben gezet. Op 1 maart deed de vrouw aangifte van een overval, maar die bleek niet echt plaats te hebben gevonden.

- Advertisement -

De vrouw verklaarde in haar aangifte dat ze met de weekopbrengst van een winkel in het centrum van Rotterdam op weg was naar het grenswisselkantoor bij het Centraal Station. Onderweg zou iemand haar van haar tas hebben beroofd waar het geld en enkele persoonlijke bezittingen in zaten.

Na onderzoek twijfelde de recherche over de verklaring die de vrouw gaf tijdens de aangifte. Dit heeft gezorgd voor een aanhouding op 19 maart. Bij een huiszoeking in haar woning is geld gevonden. De vrouw zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor de verduistering van het geld en het doen van een valse aangifte.

De politie is aan het proberen de kosten van het onderzoek op de vrouw te verhalen.

 

- Advertisement -

Gerelateerd