Brand in boerderij Bergschenhoek mogelijk aangestoken

zondag 24 maart 2013 18:27


Bergschenhoek – 
De brand die vannacht een boerderij aan de Rottekade in de as legde is mogelijk aangestoken. Een buurman die niet kon slapen zag rookontwikkeling onder aan afdakje bij de voordeur vandaan komen. Hij handelde direct door de bewoners op leeftijd te attenderen op de brand. Zij wisten zichzelf en hun kleinkinderen  in veiligheid te brengen. Ondertussen kon het vee uit de schuur in veiligheid gebracht worden. Zij zijn opgevangen in een stal in Moordrecht.

De brand die ontstond bij de voordeur greep snel om zich heen door de harde wind. Binnen korte tijd stond het gehele rietendak van de woning in de brand. Er was dan ook voor de brandweer geen redden meer aan. Burgemeester Ewald van Vliet liet op twitter weten dat er sterke aanwijzingen zijn voor brand. Vorig jaar brandde er ook al een boerderij af op de Rottekade. Ook deze boerderij bestond uit een dak van riet. De technische recherche en team brandonderzoek doen onderzoek naar de brand.

Zie het artikel over de brand : Zeer grote brand in boerderij aan Rottekade Bergschenhoek (video)

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brand in boerderij Bergschenhoek mogelijk aangestoken
Schrijver:

 

 


Bergschenhoek – 
De brand die vannacht een boerderij aan de Rottekade in de as legde is mogelijk aangestoken. Een buurman die niet kon slapen zag rookontwikkeling onder aan afdakje bij de voordeur vandaan komen. Hij handelde direct door de bewoners op leeftijd te attenderen op de brand. Zij wisten zichzelf en hun kleinkinderen  in veiligheid te brengen. Ondertussen kon het vee uit de schuur in veiligheid gebracht worden. Zij zijn opgevangen in een stal in Moordrecht.

De brand die ontstond bij de voordeur greep snel om zich heen door de harde wind. Binnen korte tijd stond het gehele rietendak van de woning in de brand. Er was dan ook voor de brandweer geen redden meer aan. Burgemeester Ewald van Vliet liet op twitter weten dat er sterke aanwijzingen zijn voor brand. Vorig jaar brandde er ook al een boerderij af op de Rottekade. Ook deze boerderij bestond uit een dak van riet. De technische recherche en team brandonderzoek doen onderzoek naar de brand.

Zie het artikel over de brand : Zeer grote brand in boerderij aan Rottekade Bergschenhoek (video)

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!