Zeer grote brand in boerderij aan Rottekade Bergschenhoek (video)

Date:

Deel bericht:


Bergschenhoek
– Rond drie uur vannacht kreeg de brandweer de melding van een brand in een boerderij aan de Rottekade in Bergschenhoek. Toen de brandweer ter plaatse was bleek dat de gehele woning al in lichterlaaie stond. Snel schaalde de brandweer op naar het sein: Zeer grote brand. De brandweer heeft met zoveel mogelijk materiaal geprobeerd te brand te bestrijden maar kon niet verhelpen dat de woning geheel afbrandde.

- Advertisement -

Door de brand ontstond er een flinke rookontwikkeling die over het centrum van Bergschenhoek trok. De politie heeft een stuk van de Rottebandreef afgezet doordat de rookontwikkeling over de weg trok. De bewoners en twee logerende kinderen konden tijdig het huis verlaten. Wel is de bewoonster ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd nadat ze onwel werd toen ze haar huis zag afbranden.

De brandweer wist veel dieren die in een achtergelegen stuur stonden te redden. Het ging om 17 koeien, 7 kalveren en een paard. Helaas heeft één pony de brand niet overleefd. Door het nathouden van de schuur kon deze worden gered.

Het is niet bekend of er naast de gebruikelijke stoffen er gevaarlijke stoffen bij deze brand zijn vrijgekomen. De woning bestond uit een dak van riet. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de brand zich snel kon ontwikkelen. Door de ijzige kou van vannacht werd het brandweerpersoneel vaker afgelost om eventuele onderkoeling tegen te gaan.

Foto’s : Wendy van Viegen, Joëy Heijstek & John Heijstek Video : Wendy van Viegen

http://www.youtube.com/watch?v=482qYrkFPfM

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Couperuslaan Bergschenhoek

Bergschenhoek - Een woning is woensdagavond beschadigd geraakt nadat er een explosief is afgegaan aan de voorzijde van...

Achtervolging inbrekers na poging woninginbraak Varenkade Bergschenhoek

Bergschenhoek - De politie heeft zaterdagmorgen gezocht naar twee woninginbrekers in Bergschenhoek. Een bewoner van de Varenkade zag...

Uitslaande brand in garageboxen Dorsvloerweg Bergschenhoek

Bergschenhoek - In een garagebox aan de Dorsvloerweg in Bergschenhoek heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed. Bij aankomst...

Politieauto crasht onderweg naar ongeluk N209 Leeuwenakkerweg Bergschenhoek

Bergschenhoek - Een politieauto is dinsdagavond rond 22.30 uur van de weg geraakt en hard tegen een betonnen...