Hennepkwekerij ontmanteld Ringersstraat Schiedam

dinsdag 26 maart 2013 16:32

Schiedam – De politie heeft dinsdagmiddag aan de Ringersstraat in Schiedam een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 4278 planten en 200 stekjes aangetroffen die in een verborgen ruimte stonden. De ruimte kon door middel van een tunnel worden benaderd.

Na een tip over een mogelijke hennepkwekerij in het bedrijfspand hebben agenten een onderzoek ingesteld. De loods zag er leeg uit maar politiemensen kregen het idee dat de binnenkant van de loods kleiner was dan de buitenkant. Na het verwijderen van een muur werd de hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaren van de hennepkwekerij krijgen tunnel, waarvan het luik netjes was weggewerkt. Omdat er vermoed werd dat er meerdere verborgen ruimtes aanwezig waren in het pand werd de hulp van het ministerie van Defensie ingeroepen. Die zijn in het bezit van speciale detectieapparatuur waarmee lege ruimtes kunnen worden opgespoord. Met die apparatuur is onderzocht of er meerdere ruimtes waren.

Naast de planten zijn ook 40 kilo gedroogde henneptoppen, contant geld en munitie gevonden. De drugs, geld en munitie zijn in beslag genomen. Ook zijn er auto’s, vorkheftrucks en boten in beslag genomen. De politie heeft inmiddels twee aanhoudingen verricht.. Het gaat om een 52-jarige man afkomstig uit Hellevoetsluis en een 27-jarige Rotterdammer. De politie en het OM doen verder onderzoek naar de eigenaren van het pand. 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Hennepkwekerij ontmanteld Ringersstraat Schiedam
Schrijver:

 

 

Schiedam – De politie heeft dinsdagmiddag aan de Ringersstraat in Schiedam een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 4278 planten en 200 stekjes aangetroffen die in een verborgen ruimte stonden. De ruimte kon door middel van een tunnel worden benaderd.

Na een tip over een mogelijke hennepkwekerij in het bedrijfspand hebben agenten een onderzoek ingesteld. De loods zag er leeg uit maar politiemensen kregen het idee dat de binnenkant van de loods kleiner was dan de buitenkant. Na het verwijderen van een muur werd de hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaren van de hennepkwekerij krijgen tunnel, waarvan het luik netjes was weggewerkt. Omdat er vermoed werd dat er meerdere verborgen ruimtes aanwezig waren in het pand werd de hulp van het ministerie van Defensie ingeroepen. Die zijn in het bezit van speciale detectieapparatuur waarmee lege ruimtes kunnen worden opgespoord. Met die apparatuur is onderzocht of er meerdere ruimtes waren.

Naast de planten zijn ook 40 kilo gedroogde henneptoppen, contant geld en munitie gevonden. De drugs, geld en munitie zijn in beslag genomen. Ook zijn er auto’s, vorkheftrucks en boten in beslag genomen. De politie heeft inmiddels twee aanhoudingen verricht.. Het gaat om een 52-jarige man afkomstig uit Hellevoetsluis en een 27-jarige Rotterdammer. De politie en het OM doen verder onderzoek naar de eigenaren van het pand. 

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!