Hennepkwekerij ontmanteld Ringersstraat Schiedam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – De politie heeft dinsdagmiddag aan de Ringersstraat in Schiedam een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 4278 planten en 200 stekjes aangetroffen die in een verborgen ruimte stonden. De ruimte kon door middel van een tunnel worden benaderd.

- Advertisement -

Na een tip over een mogelijke hennepkwekerij in het bedrijfspand hebben agenten een onderzoek ingesteld. De loods zag er leeg uit maar politiemensen kregen het idee dat de binnenkant van de loods kleiner was dan de buitenkant. Na het verwijderen van een muur werd de hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaren van de hennepkwekerij krijgen tunnel, waarvan het luik netjes was weggewerkt. Omdat er vermoed werd dat er meerdere verborgen ruimtes aanwezig waren in het pand werd de hulp van het ministerie van Defensie ingeroepen. Die zijn in het bezit van speciale detectieapparatuur waarmee lege ruimtes kunnen worden opgespoord. Met die apparatuur is onderzocht of er meerdere ruimtes waren.

Naast de planten zijn ook 40 kilo gedroogde henneptoppen, contant geld en munitie gevonden. De drugs, geld en munitie zijn in beslag genomen. Ook zijn er auto’s, vorkheftrucks en boten in beslag genomen. De politie heeft inmiddels twee aanhoudingen verricht.. Het gaat om een 52-jarige man afkomstig uit Hellevoetsluis en een 27-jarige Rotterdammer. De politie en het OM doen verder onderzoek naar de eigenaren van het pand. 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Kelderbox vol met matrassen vliegt in brand Mackaystraat Schiedam

Schiedam - Op de Mackaystraat in Schiedam is zaterdagavond brand uitgebroken in de kelder van een portiekwoning. Bij aankomst...

Verwarde man gooit molotovcocktails naar buiten, politiehond raakt gewond Huysmansstraat Schiedam (video)

Schiedam - De hulpdiensten zijn woensdagavond urenlang zoet geweest met een verwarde man in een woning aan de...