Grote politiecontrole op Binnenrotte in Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Bij een grote controle op de Binnenrotte in Rotterdam is op vrijdagavond preventief gefouilleerd. Meerdere wapens zijn hierbij in beslag genomen. Ook trof de politie mensen aan die nog boetes moesten betalen, een totaalbedrag van 10.000 euro. De Belastingdienst legde beslag op 15 auto’s en inde 25.000 euro aan belastingschulden. Bij een soortgelijke actie in Schiedam werd 10.000 euro in een auto gevonden.

- Advertisement -

Door de burgemeester is het centrum van Rotterdam aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Op grond daarvan heeft de politie de bevoegdheid om op last van de officier van justitie mensen preventief te fouilleren en auto’s de doorzoeken. Daarbij keek de politie ook naar andere strafbare feiten die werden geconstateerd. De controle was in samenwerking met de Belastingdienst en de Douane.

Automobilisten werden via de Meent naar de controleplaats op de Binnenrotte geleid, waar het preventief fouilleren plaats vond. Ook werd er gebruik gemaakt van automatische nummerplaatherkenning (ANPR) en een drugshond. Jonge mannen die patserig gedrag vertonen met dure auto’s en contact geld worden regelmatig bij dit soort controles staande gehouden. Een deel van hen heeft geen inkomen dat overeenkomt met hun bezit. Daar keken financieel rechercheurs tijdens de controle naar.

Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie. Er wordt dan ook gericht gezocht naar dit zogenaamde onverklaarbare vermogen, in samenwerking met partners als de Belastingdienst de sociale dienst en het UWV.

Resultaten

De ANPR-auto van de politie scande zo’n 10.000 passerende voertuigen. Op de controleplaats werden 250 automobilisten en hun passagiers gecontroleerd.

Bij het preventief fouilleren werden een tiental messen, twee busjes pepperspray en een ploertendoder aangetroffen. Ze werden in beslag genomen en de bezitters moesten direct een boete betalen. Daarnaast trof de politie bij meerdere personen kleine hoeveelheden softdrugs aan. Ook de drugs zullen worden vernietigd.

De politie controleerde ook of mensen nog boetes moesten betalen. Dit bleek bij meerdere betrokkenen het geval te zijn en zij moesten hun boetes, in totaal een bedrag van bijna 10.000 euro, meteen betalen. Daarnaast schreven agenten bekeuringen voor onder andere verkeersovertredingen en gebreken aan de auto. De Belastingdienst inde die avond zo’n 25.000 euro en legde beslag op 15 auto’s.

Bij soortgelijke controles in het centrum van Rotterdam in september en oktober vorig jaar nam de politie een BMW met daarin 136.000 euro aan contant geld en een Porsche Panamera waarin 60.000 euro verstopt zat in beslag.

Aanhouding

Agenten hielden een 26-jarige Fransoos aan toen hij plotseling een agent aanvloog. De agent was bezig de man te fouilleren, toen de 26-jarige opeens in verzet ging. Zijn verzet was zo hevig dat hij door vier agenten in bedwang moest worden gehouden. De politieagenten kregen de Fransman snel onder controle, waardoor niemand gewond raakte. De man verkeerde mogelijk onder invloed van verdovende middelen en is afgevoerd naar het politiebureau.

Schiedam

Niet alleen in het centrum van Rotterdam worden dit soort acties gehouden. Op vrijdagavond werd ook op de Horvathweg in Schiedam preventief gefouilleerd. Daar bleek een 25-jarige Schiedammer 10.000 euro aan contant geld bij zich te hebben. Hij word verdacht van witwassen en het geld is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van het geld.

Bron : Politie Eenheid Rotterdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in lading vuilniswagen Mathenesserplein Rotterdam

Vrijdagochtend 12 april rond 11.30 uur is er brand uitgebroken in de lading van een vuilniswagen op het...

Scooterrijder wordt geschept door automobiliste Zwartehondstraat Rotterdam

Rotterdam - Een automobiliste lette dinsdagmiddag 9 april even niet op terwijl ze de garage uitreed aan de...

ICI Paris XL tijdelijk ontruimd door brandlucht Lijnbaan Rotterdam

Rotterdam - Zondagmiddag 31 maart rond 16.20 uur is de ICI Paris XL korte tijd ontruimd geweest vanwege...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...