Politie houdt verdachten aan voor brandstichtingen Gouda

Date:

Deel bericht:


Gouda – 
De politie van Gouda heeft een 18-jarige jongen uit Gouda aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij een reeds brandstichtingen. De jongen was samen met een vriend betrapt toen hij wegrende van een plek waar brand was gesticht. Echter liep hij een doodlopende straat waardoor agenten hem konden aanspreken. Een van zijn handen bleek erg naar rook te stinken waarop hij werd aangehouden en naar het bureau werd overgebracht. De tweede jongen ontkwam maar zijn identiteit is inmiddels bekend.

- Advertisement -

Omstreeks 01.00 uur zondagmorgen kwamen bij de hulpdiensten meerdere meldingen van brandjes binnen. Zo stonden op de Binnenkade een stapel folders in brand, op de Jan Luykenstraat een container en ging op de Hieronymus van Alphenstraat een schuurtje in vlammen op. Ondanks een zoektocht in de omgeving werd daar toen geen verdachte aangetroffen.

Enkele uren later, omstreeks 05.00 uur volgde een tweede serie brandjes. Op de Marathonlaan en de Eendrachtsweg werden fietsen in brand gestoken, op de Johannes Poststraat een bromfiets en op de Voorwillenseweg werden een aantal folders die uit een brievenbus van een woning staken, in brand gestoken. Bij de branden raakte niemand gewond.

Ondanks de aanhouding van een verdachte, is de recherche zeer dringend op zoek naar mensen die informatie hebben over de brandstichtingen. Heeft u de de nacht van zaterdag op zondag iets gezien dat met deze series brandjes te maken kunnen hebben of heeft u anderszins informatie die voor het onderzoeke relevant kan zijn. Neem dan contact op met de basisrecherche eenheid in Gouda via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto : Marco van Bemmel

Zie ook : Mogelijk brandstichting in schuur Derde Kade Gouda & Uitslaande brand in schuur Gouda

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist (25) rijdt fietser aan tijdens achtervolging Estafetteweg Gouda

Gouda - Een 25-jarige man uit Gouda is na een korte achtervolging aangehouden bij Estafetteweg. De bestuurder van...

Dode en twee gewonden na auto te water Schoonhovenseweg N207 Gouda

Gouda - Op de N207 Schoonhovenseweg bij Gouda is afgelopen nacht rond 03.20 uur een auto op zijn...

Jongen (11) verliest hand na vuurwerkongeluk in Gouda

Gouda - Een 11-jarige jongen is op Nieuwjaarsdag in een park aan de Gansstraat in Gouda ernstig gewond...

Syriëgangster uit Gouda krijgt drie jaar celstraf

Het gerechtshof in Den Haag heeft een vrouw uit Gouda veroordeeld voor het medeplegen met haar man van...