zaterdag, mei 15, 2021
9.4 C
Rotterdam
zaterdag 15 mei 2021

Politie houdt verdachten aan voor brandstichtingen Gouda


Gouda – 
De politie van Gouda heeft een 18-jarige jongen uit Gouda aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij een reeds brandstichtingen. De jongen was samen met een vriend betrapt toen hij wegrende van een plek waar brand was gesticht. Echter liep hij een doodlopende straat waardoor agenten hem konden aanspreken. Een van zijn handen bleek erg naar rook te stinken waarop hij werd aangehouden en naar het bureau werd overgebracht. De tweede jongen ontkwam maar zijn identiteit is inmiddels bekend.

Omstreeks 01.00 uur zondagmorgen kwamen bij de hulpdiensten meerdere meldingen van brandjes binnen. Zo stonden op de Binnenkade een stapel folders in brand, op de Jan Luykenstraat een container en ging op de Hieronymus van Alphenstraat een schuurtje in vlammen op. Ondanks een zoektocht in de omgeving werd daar toen geen verdachte aangetroffen.

Enkele uren later, omstreeks 05.00 uur volgde een tweede serie brandjes. Op de Marathonlaan en de Eendrachtsweg werden fietsen in brand gestoken, op de Johannes Poststraat een bromfiets en op de Voorwillenseweg werden een aantal folders die uit een brievenbus van een woning staken, in brand gestoken. Bij de branden raakte niemand gewond.

Ondanks de aanhouding van een verdachte, is de recherche zeer dringend op zoek naar mensen die informatie hebben over de brandstichtingen. Heeft u de de nacht van zaterdag op zondag iets gezien dat met deze series brandjes te maken kunnen hebben of heeft u anderszins informatie die voor het onderzoeke relevant kan zijn. Neem dan contact op met de basisrecherche eenheid in Gouda via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto : Marco van Bemmel

Zie ook : Mogelijk brandstichting in schuur Derde Kade Gouda & Uitslaande brand in schuur Gouda

 

Related Articles

Meerdere woningen onderzocht na ‘vreemde geur’ aan Bourgondischelaan in Bodegraven

0
Bodegraven - Vrijdagavond 14 mei werd de brandweer rond kwart over acht in verband met...

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook voorplein van Ahoy verandert in Songfestival-sferen

Ook voorplein van Ahoy verandert in Songfestival-sferen [...]

Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties

Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties [...]

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los [...]

Beverwaard wil méér camera's

Beverwaard wil méér camera's [...]

Rotterdam krijgt vijf miljoen voor aanpak havencriminaliteit

Rotterdam krijgt vijf miljoen voor aanpak havencriminaliteit [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg