Grote politie controle in Rotterdam Prins-Alexander (video)

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
 De politie van de eenheid Rotterdam heeft vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden in Rotterdam Prins-Alexander. Een grote controlepost werd ingericht op de Grote Beer nabij het winkelcentrum Alexandrium. De politie voerde tegelijkertijd meerdere acties uit, waaronder het controleren van de technische staat van voertuigen, het bezit op verdovende middelen en preventief fouilleren. Bij de actie werkten verschillende instanties samen. Deze bestonden uit de RDW, de belastingdienst en de politie. Tijdens de controle werd er onder andere ook aandacht gegeven aan het zogenoemde patsergedrag. Jongeren met dure wagens werden er tussenuit gehaald om aan te tonen hoe zij aan het voertuig waren gekomen.
 
Controles op verboden wapens
Op het Poolsterplein was een bord neergezet waarop stond dat er een wapen & drugscontrole was. Willekeurig werden personen dan gecontroleerd op wapenbezit.
 
Controle door de RDW
Het bureau Rijksdienst voor Wegverkeer voerde tijdens deze controleactie ook onderzoek uit aan bepaalde voertuigen. Zo werden er voertuigen met mankementen door motorrijders van de politie ertussenuit gepikt waarna ze naar de controleplaats werden begeleid. Er werden onder andere overtredingen als gladde banden, en kapotte ruitenwissers geconstateerd. 
 
Controle Belastingdienst
De belastingdienst scanden de voertuigen met het nummerplaatherkenningssysteem, als dit een hit opleverde werd het voertuig door een motorrijder van de politie eruit gepikt om naar de controleplaats te worden gebracht. Er werden personen tussenuit gevist die soms wel tienduizenden euro’s aan belastingsschuld hadden. Indien zij niet konden betalen werd hun auto in beslag genomen.
 
Aanhoudingen en politie-inzet
Tijdens de controle ging in ieder geval één man volledig door het lint. Hierbij werd er onder andere aan autodeur vernield van de man zelf. Meerdere agenten grepen de man beet om hem tot rust te laten komen. Hierna is hij met een arrestantenbus afgevoerd naar het politiebureau voor verhoor. Twee anderen mannen die in een dure bolide reden zijn eveneens aangehouden, zij worden verdacht zich bezig te houden met illegale praktijken, waaronder heling.
 
De politie controleerde op verkeersovertredingen die werden begaan. Ook werden mensen ertussenuit gehaald die nog bekeuringen open hadden staan. Zij moesten de boete dan direct ter plaatse betalen.
 
Resultaten
De resultaten van deze controle zijn nog niet bekend. Dit komt mede doordat de controle nog niet is afgelopen. De politie is vrijdag aan het eind van de middag begonnen en is omstreeks negen uur vrijdagavond nog steeds bezig. 
 
Foto’s : Joëy Heijstek & Jeffrey Jacobs & Wendy van Viegen
 
http://www.youtube.com/watch?v=iLn5FoHRWOM
 
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Izmirerf Rotterdam

Rotterdam - Op het Izmirerf in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden bij een woning. De klap...

Explosie bij zorginstelling Vaasahof Rotterdam

Rotterdam - Bij een zorginstelling aan het Vaasahof in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een explosie...

Auto beschadigd door vermoedelijke explosie Cordell Hullplaats Rotterdam

Rotterdam - Een geparkeerde auto op de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord is zondagavond beschadigd geraakt na een explosie....

Politie zoekt getuigen explosie Kalmarpad Rotterdam

Rotterdam - Een woning aan het Kalmarpad in Rotterdam-Oosterflank is afgelopen nacht beschadigd geraakt door een explosie. Een...