Hennepkwekerij in woning Rozenlaan ontdekt na brand

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Een woningbrand aan de Rozenlaan leidde vanochtend naar een hennepkwekerij in de kelder van de woning. De politie is een onderzoek gestart. Een 33-jarige bewoner van de Rozenlaan werd dinsdagochtend aangehouden nadat in zijn woning een hennepkwekerij werd aangetroffen. Dit gebeurde nadat er brand was ontstaan. De brandweer kon de bluswerkzaamheden starten nadat de stroom was uitgeschakeld en had de brand vervolgens snel onder controle. In de kelder vonden de hulpdiensten de kwekerij.

- Advertisement -

De woning is verzegeld en de Forensche Opsporing doet morgen onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bewoner moest kort naar het ziekenhuis voor behandeling vanwege rookinhalatie. Daarna werd hij overgebracht naar een politiebureau.

Aanpak
Sinds 1 juli 2005 is de Rotterdamse aanpak hennep actief. De aanpak bestaat uit een intensieve samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, politie eenheid Rotterdam, ENECO NetBeheer, Stedin, het Openbaar Ministerie en de landelijke en gemeentelijke Belastingdienst.

Illegale hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de omgeving. Ze vormen risico op brand, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s : Wendy van Viegen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd