Drie verdachten aangehouden voor overval op Juwelier Pronk Martinus Nijhofflaan Delft

donderdag 11 april 2013 18:26

Delft – De politie heeft woensdagavond 10 April vier verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de gewapende overval op Juwelier Pronk die gevestigd zit aan de Martinus Nijhofflaan eerder die dag. Het snelle resultaat kon mede worden geboekt door de waardevolle informatie die getuigen en ondernemers met de politie deelden direct ná de overval.

De politie kreeg woensdagochtend een melding dat drie gemaskerde overvallers een juwelierszaak binnengingen. Een van de overvallers bedreigde het aanwezige personeel. De andere overvallers vernielde enkele vitrines met sieraden en stopte de inhoud daarvan in een grote tas. Getuigen zagen dat de overvallers vervolgens door het winkelcentrum renden en daarna in een groene Volkswagen wegreden. Meerdere omstanders en ondernemers deelde de informatie via het alarmnummer 112.

Onderzoek


Vlak na de overval startte de politie een groot onderzoek. Een politiehelikopter werd ingezet en rechercheurs van het overvallenteam ‘Twister’ hoorden enkele getuigen. In de loop van de avond hielden rechercheurs de eigenaar van het voertuig in Delft aan. Op de Syriesingel werden kort daarna twee verdachten van de overval aangehouden. Een vierde verdachten werd kort voor middernacht aangehouden in een woning in Eindhoven.

De verdachten van 18, 22 en 25 jaar zitten nog vast.

 

Burgemeester Verkerk

Burgemeester Bas Verkerk zegt in een reactie op de aanhoudingen: “Er is, met informatie van omstanders en ondernemers, uitstekend recherchewerk verricht, zodat er al snel verdachten konden worden aangehouden. Alle complimenten aan het doortastende optreden van de politie.”

Foto : Anouk Krempel 

 
 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Drie verdachten aangehouden voor overval op Juwelier Pronk Martinus Nijhofflaan Delft
Schrijver:

 

 

Delft – De politie heeft woensdagavond 10 April vier verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de gewapende overval op Juwelier Pronk die gevestigd zit aan de Martinus Nijhofflaan eerder die dag. Het snelle resultaat kon mede worden geboekt door de waardevolle informatie die getuigen en ondernemers met de politie deelden direct ná de overval.

De politie kreeg woensdagochtend een melding dat drie gemaskerde overvallers een juwelierszaak binnengingen. Een van de overvallers bedreigde het aanwezige personeel. De andere overvallers vernielde enkele vitrines met sieraden en stopte de inhoud daarvan in een grote tas. Getuigen zagen dat de overvallers vervolgens door het winkelcentrum renden en daarna in een groene Volkswagen wegreden. Meerdere omstanders en ondernemers deelde de informatie via het alarmnummer 112.

Onderzoek


Vlak na de overval startte de politie een groot onderzoek. Een politiehelikopter werd ingezet en rechercheurs van het overvallenteam ‘Twister’ hoorden enkele getuigen. In de loop van de avond hielden rechercheurs de eigenaar van het voertuig in Delft aan. Op de Syriesingel werden kort daarna twee verdachten van de overval aangehouden. Een vierde verdachten werd kort voor middernacht aangehouden in een woning in Eindhoven.

De verdachten van 18, 22 en 25 jaar zitten nog vast.

 

Burgemeester Verkerk

Burgemeester Bas Verkerk zegt in een reactie op de aanhoudingen: “Er is, met informatie van omstanders en ondernemers, uitstekend recherchewerk verricht, zodat er al snel verdachten konden worden aangehouden. Alle complimenten aan het doortastende optreden van de politie.”

Foto : Anouk Krempel 

 
 

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!