vrijdag, mei 7, 2021
5.4 C
Rotterdam
vrijdag 7 mei 2021

Politie legt beslag op 200 navigatiesystemen Beukelsdijk Rotterdam

Rotterdam – Bij een actie heeft de politie deze week 200 navigatiesystemen in beslag genomen bij een opkoper in Rotterdam West. Er wordt nog onderzoek gedaan of deze van diefstal afkomstig zijn. Maar dat sommige navigatiesystemen gestolen zijn is zeker.

Tijdens de reguliere controle die werd gehouden in Rotterdam west bezochten agenten diverse opkopers van helinggevoelige goederen. Dit zijn goederen die veel gestolen worden. Alle opkopers zijn sinds januari 2013 dit jaar verplicht om een register bij te houden.

Bij dezelfde controle werden twee weken geleden zo’n acht opkopers bezocht. Bij een bedrijf aan de Beukelsdijk werd geen register aangetroffen. Toen werden zeker 70 navigatiesystemen geregistreerd, uit onderzoek bleek dat daarvan 21 navigatiesystemen waren gestolen.

De politie besloot deze week opnieuw langs te gaan bij het bedrijf aan de Beukelsdijk. Beide eigenaren, van 38 en 40 jaar uit Rotterdam zijn hierbij aangehouden. Er werd beslag gelegd op 200 navigatiesystemen. Naar alle navigatiesystemen wordt nog onderzoek op verricht.

Terwijl de politie nog aanwezig was in het pand aan de Beukelsdijk stapte een man de zaak binnen met twee navigatiesystemen die hij wilde laten repareren. Een van de navigatiesystemen bleek van diefstal afkomstig te zijn. Ook deze man, een 38-jarige Rotterdammer is aangehouden.

De drie verdachten zijn inmiddels heengezonden en zullen zich op korte termijn moeten verantwoorden bij de rechter. De controles die uitgevoerd werden bij de andere zeven opkopers wezen niet op heling.

 

Related Articles

Jongen (17) overleden na steekpartij Rijswijkseweg Den Haag

0
Den Haag - Een 17-jarige jongen is donderdagavond om het leven gekomen bij een steekpartij...

Café The Hide Away beschadigd na vuurwerkbom Kreekplein Rotterdam

0
Rotterdam - Wederom is er afgelopen nacht vermoedelijk een vuurwerkbom afgestoken bij een Feyenoordcafé, ditmaal...

Felle brand in dak van schuur Zuidbuurt Maassluis

0
Maassluis - In een grote schuur aan de Zuidbuurt in Maassluis heeft donderdagavond korte tijd...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam [...]

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag [...]

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn [...]

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige [...]

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping [...]

Stay Connected

9,385FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg