Politie legt beslag op 200 navigatiesystemen Beukelsdijk Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een actie heeft de politie deze week 200 navigatiesystemen in beslag genomen bij een opkoper in Rotterdam West. Er wordt nog onderzoek gedaan of deze van diefstal afkomstig zijn. Maar dat sommige navigatiesystemen gestolen zijn is zeker.

- Advertisement -

Tijdens de reguliere controle die werd gehouden in Rotterdam west bezochten agenten diverse opkopers van helinggevoelige goederen. Dit zijn goederen die veel gestolen worden. Alle opkopers zijn sinds januari 2013 dit jaar verplicht om een register bij te houden.

Bij dezelfde controle werden twee weken geleden zo’n acht opkopers bezocht. Bij een bedrijf aan de Beukelsdijk werd geen register aangetroffen. Toen werden zeker 70 navigatiesystemen geregistreerd, uit onderzoek bleek dat daarvan 21 navigatiesystemen waren gestolen.

De politie besloot deze week opnieuw langs te gaan bij het bedrijf aan de Beukelsdijk. Beide eigenaren, van 38 en 40 jaar uit Rotterdam zijn hierbij aangehouden. Er werd beslag gelegd op 200 navigatiesystemen. Naar alle navigatiesystemen wordt nog onderzoek op verricht.

Terwijl de politie nog aanwezig was in het pand aan de Beukelsdijk stapte een man de zaak binnen met twee navigatiesystemen die hij wilde laten repareren. Een van de navigatiesystemen bleek van diefstal afkomstig te zijn. Ook deze man, een 38-jarige Rotterdammer is aangehouden.

De drie verdachten zijn inmiddels heengezonden en zullen zich op korte termijn moeten verantwoorden bij de rechter. De controles die uitgevoerd werden bij de andere zeven opkopers wezen niet op heling.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd