Tilahun Regassa wint marathon Rotterdam

zondag 14 april 2013 16:01


Regionaal –
De 23-jarige Tilahun Regassa heeft de 33e editie van de Rotterdamse marathon gewonnen. De atleet uit Ethiopië noteerde een tijd van 2:05,37. Zijn landgenoot Getu Feleke moest het doen met een tweede plaats, zijn tijd was 2:06,46 , de derde atleet Sammy Kitwara uit Kenia mocht een tijd bijschrijven van 2:07,22. De totale lengte van het parcour betrof 42,195km.

De marathon betrok een route door diverse gedeeltes van Rotterdam. Zo werd onder andere Kralingen, het centrum gedeelte en Rotterdam-Zuid aangedaan. Ook gingen de atleten over de Erasmusbrug en voeren zij langs de Kralingse Plas. Door het lekkere weer was er een behoorlijke toeloop van toeschouwers. De meeste kwamen met het openbaar vervoer omdat veel wegen waren afgesloten in de stad. Tot dusver bekend is het bij een rustige wedstrijd gebleven. Wel zijn er meerdere personen behandeld door het ambulancepersoneel. Diverse lopers hadden klachten van oververhitting door de warmte van zon.

Foto’s : Wendy van Viegen & Joëy Heijstek

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Tilahun Regassa wint marathon Rotterdam
Schrijver:

 

 


Regionaal –
De 23-jarige Tilahun Regassa heeft de 33e editie van de Rotterdamse marathon gewonnen. De atleet uit Ethiopië noteerde een tijd van 2:05,37. Zijn landgenoot Getu Feleke moest het doen met een tweede plaats, zijn tijd was 2:06,46 , de derde atleet Sammy Kitwara uit Kenia mocht een tijd bijschrijven van 2:07,22. De totale lengte van het parcour betrof 42,195km.

De marathon betrok een route door diverse gedeeltes van Rotterdam. Zo werd onder andere Kralingen, het centrum gedeelte en Rotterdam-Zuid aangedaan. Ook gingen de atleten over de Erasmusbrug en voeren zij langs de Kralingse Plas. Door het lekkere weer was er een behoorlijke toeloop van toeschouwers. De meeste kwamen met het openbaar vervoer omdat veel wegen waren afgesloten in de stad. Tot dusver bekend is het bij een rustige wedstrijd gebleven. Wel zijn er meerdere personen behandeld door het ambulancepersoneel. Diverse lopers hadden klachten van oververhitting door de warmte van zon.

Foto’s : Wendy van Viegen & Joëy Heijstek

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!