Plofkraak op geldautomaat Vlaardingen

Date:

Deel bericht:


Vlaardingen –
Omstreeks vier uit maandagmorgen hebben vier mannen een plofkraak gepleegd op een geldautomaat aan de Wiardi Beckmansingel in Vlaardingen. De automaat was van de ABN Amro en is gevestigd naast de Albert Heijn. Buurtbewoners hadden de politie gebeld nadat in de wijde omgeving een enorme knal was gehoord. De vandallen hebben met gasflessen de automaat opgeblazen en hun slag geslagen.

- Advertisement -

Direct werd er in de omgeving een zoekactie gestart. Daarbij werd er hulp geboden door de politie helikopter. De mannen hadden voor de plofkraak een auto gestolen waarmee de paaltjes eruit zijn gereden. Daarna zijn ze mogelijk op scooters gevlucht. Een zoekactie in de omgeving heeft echter niet kunnen leiden tot aanhoudingen. Het is niet bekend hoe groot de buit is.

Door de enorme knal raakte de ruimte en de geldautomaat zwaar beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse om de boel veilig te stellen. Nadat het sein veilig was gegeven kon de Forensische Opsporing beginnen met het onderzoek. De politie had tevens een speciaal team opgeroepen (Team Explosieven Verkenning) om de ruimte te controleren op eventueel achtergebleven explosief materiaal. De politie onderzoekt het incident verder.

Foto’s : Tolhuisen Fotografie

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd