Meerdere slachtoffers na felle woningbrand Chris Bennekerslaan Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Bij een felle uitslaande woning brand aan de Chris Bennekerslaan in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag meerdere slachtoffers gevallen. Door een uitslaande brand op de begane grond stonden tientallen mensen te wachten op de brandweer om gered te worden. Meerdere personen moesten met een ladderwagen of door gebruik van vluchtmaskers uit hun woningen worden gehaald. De brand brak omstreeks kwart over 12 uit.

- Advertisement -

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om hulp aan 15 slachtoffers te bieden, gezinnen met kinderen en jongeren moesten behandeld worden voor rookinhalatie. Een zevental slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, bij een aantal van hen was er spoed nodig. Het is nog niet bekend of daar ook kinderen bij waren. De overige slachtoffers zijn na behandeling door ambulancepersoneel in een RET-bus geplaatst in afwachting voor een opvanglocatie.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Door de brand zijn de benedenwoning en de direct daarboven gelegen woning zwaar beschadigd. Volgens omwonenden sloegen de vlammen vooral aan de achterzijde uit het pand. De brandweer zal nog een geruime tijd nodig hebben om de brand volledig te doven. Dit zal moeten gebeuren door sloopwerkzaamheden in het pand.

Foto’s : Jeffrey Jacobs, Joey Heijstek, John Heijstek en Wendy van Viegen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd