dinsdag, januari 19, 2021

Dreigende tweet kost Zoetermeerder 300 euro boete


Zoetermeer –
De politie hield donderdagmiddag 2 mei een 29-jarige man uit Zoetermeer aan nadat hij via social media dreigde politieagenten neer te schieten. De man werd na onderzoek aangehouden en gehoord. Hij kreeg een boete opgelegd van 300 euro. De tweet was begin van de middag geplaatst en de politie kreeg al snel informwatie over het bericht. De recherche startte direct een onderzoek naar de afzender van de tweet. Het onderzoek leidde snel naar de 29-jarige Zoetermeerder.

Agenten kregen toestemming de man aan te houden en bezochten zijn woning. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar zijn telefoon voor nader onderzoek in beslag is genomen. De officier van justitie legde de man een strafbeschikking van 300 euro op.

Bedreiging via social media

Politie en het Openbaar Ministerie memen bedreigingen via sociale media uiterst serieus en nemen deze hoog op. Het verzenden van dreigtweets is hetzelfde als iemand in persoon bedreigen en is dus strafbaar. De politie is zeer alert op dergelijke berichten en doen altijd onderzoek naar de verzender hiervan. Ook in dit geval is de verzender aangehouden

Bron Politie.nl

Related Articles

Bedrijventerrein Hoekeindseweg Bergschenhoek doorzocht op illegale praktijken na tip

0
Bergschenhoek - Op het bedrijventerrein aan de Hoekeindseweg is dinsdagmorgen een doorzoeking gestart van onder...

Bedrijfspand beschoten Abram van Stolkweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een bedrijfspand aan de Abram van Stolkweg is afgelopen nacht tussen half 3...

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg