Dreigende tweet kost Zoetermeerder 300 euro boete

Date:

Deel bericht:


Zoetermeer –
De politie hield donderdagmiddag 2 mei een 29-jarige man uit Zoetermeer aan nadat hij via social media dreigde politieagenten neer te schieten. De man werd na onderzoek aangehouden en gehoord. Hij kreeg een boete opgelegd van 300 euro. De tweet was begin van de middag geplaatst en de politie kreeg al snel informwatie over het bericht. De recherche startte direct een onderzoek naar de afzender van de tweet. Het onderzoek leidde snel naar de 29-jarige Zoetermeerder.

- Advertisement -

Agenten kregen toestemming de man aan te houden en bezochten zijn woning. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar zijn telefoon voor nader onderzoek in beslag is genomen. De officier van justitie legde de man een strafbeschikking van 300 euro op.

Bedreiging via social media

Politie en het Openbaar Ministerie memen bedreigingen via sociale media uiterst serieus en nemen deze hoog op. Het verzenden van dreigtweets is hetzelfde als iemand in persoon bedreigen en is dus strafbaar. De politie is zeer alert op dergelijke berichten en doen altijd onderzoek naar de verzender hiervan. Ook in dit geval is de verzender aangehouden

Bron Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...