Katten overleden bij brand Schulpweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
Bij een fikse brand in een tuinhuisje op het volkstuinencomplex Wielewaal aan de Schulpweg zijn maandagochtend één of meerdere katten om het leven gekomen. De brandweer rukte uit voor een buitenbrand, dit bleek echter te gaan om een brand in een tuinhuisje, al snel schaalde de brandweer op naar het sein “middelbrand”.

- Advertisement -

Omdat het voor een voertuig maar mogelijk was om op het terrein te komen werd het blussen bemoeilijkt. Andere ter plaatse gekomen voertuigen hebben zich ingezet voor de waterwinning. Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling die op enkele kilometers afstand te zien was. Een naastgelegen tuinhuis heeft ook schade opgelopen door de brand, wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen.

In het tuinhuisje stonden zes gasflessen opgeslagen, deze heeft de brandweer uit het huisje gehaald en gekoeld. Een heg die om het stuk grond heen staat is ook verschroeit. De eigenaren hadden één of meerdere katten op het complex rondlopen, deze zouden zich volgens de politie tijdens de brand nog in het huisje hebben bevonden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, de brandweer zal in opdracht van de politie een onderzoek gaan verrichten naar de oorzaak van de brand.

Foto’s : Joëy Heijstek & John Heijstek & mark Swager

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Drie aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam-Zuid

Rotterdam Zuid - De politie heeft dinsdag 16 april jl. drie mannen aangehouden in een groot drugsonderzoek. De...