Katten overleden bij brand Schulpweg Rotterdam

maandag 6 mei 2013 09:05


Rotterdam – 
Bij een fikse brand in een tuinhuisje op het volkstuinencomplex Wielewaal aan de Schulpweg zijn maandagochtend één of meerdere katten om het leven gekomen. De brandweer rukte uit voor een buitenbrand, dit bleek echter te gaan om een brand in een tuinhuisje, al snel schaalde de brandweer op naar het sein “middelbrand”.

Omdat het voor een voertuig maar mogelijk was om op het terrein te komen werd het blussen bemoeilijkt. Andere ter plaatse gekomen voertuigen hebben zich ingezet voor de waterwinning. Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling die op enkele kilometers afstand te zien was. Een naastgelegen tuinhuis heeft ook schade opgelopen door de brand, wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen.

In het tuinhuisje stonden zes gasflessen opgeslagen, deze heeft de brandweer uit het huisje gehaald en gekoeld. Een heg die om het stuk grond heen staat is ook verschroeit. De eigenaren hadden één of meerdere katten op het complex rondlopen, deze zouden zich volgens de politie tijdens de brand nog in het huisje hebben bevonden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, de brandweer zal in opdracht van de politie een onderzoek gaan verrichten naar de oorzaak van de brand.

Foto’s : Joëy Heijstek & John Heijstek & mark Swager

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Katten overleden bij brand Schulpweg Rotterdam
Schrijver:

 

 


Rotterdam – 
Bij een fikse brand in een tuinhuisje op het volkstuinencomplex Wielewaal aan de Schulpweg zijn maandagochtend één of meerdere katten om het leven gekomen. De brandweer rukte uit voor een buitenbrand, dit bleek echter te gaan om een brand in een tuinhuisje, al snel schaalde de brandweer op naar het sein “middelbrand”.

Omdat het voor een voertuig maar mogelijk was om op het terrein te komen werd het blussen bemoeilijkt. Andere ter plaatse gekomen voertuigen hebben zich ingezet voor de waterwinning. Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling die op enkele kilometers afstand te zien was. Een naastgelegen tuinhuis heeft ook schade opgelopen door de brand, wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen.

In het tuinhuisje stonden zes gasflessen opgeslagen, deze heeft de brandweer uit het huisje gehaald en gekoeld. Een heg die om het stuk grond heen staat is ook verschroeit. De eigenaren hadden één of meerdere katten op het complex rondlopen, deze zouden zich volgens de politie tijdens de brand nog in het huisje hebben bevonden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, de brandweer zal in opdracht van de politie een onderzoek gaan verrichten naar de oorzaak van de brand.

Foto’s : Joëy Heijstek & John Heijstek & mark Swager

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!