zondag, februari 28, 2021

Urenlange zoektocht naar Tommy op de Hoogstraat in Vlaardingen


Vlaardingen – 
Diverse hulpdiensten en vrijwillige organisaties zijn zondag en maandag urenlang bezig geweest met het zoeken naar een kat genaamd Tommy. De viervoeter van nog maar een jaar oud zat op hoogte vast in de spouwmuur van een slooppand. De brandweer had al een geruime tijd gezocht naar het beestje maar door instortingsgevaar wilde de brandweer het pand niet meer betreden en probeerde het via het dak en een hoogwerker. Ook dit was zonder resultaat helaas. De brandweer pakte in en verliet de straat.

Op de website van RTV Rijnmond reageerden de mensen massaal dat het ontoelaatbaar was dat de brandweer de zoekactie had beëindigd. Natasja, de dochter van eigenaar Sjaak van der Zwart die om de hoek woont van het slooppand, deed maandag tussen de middag een emotionele oproep in het radioprogramma Dwars Door Rijnmond om nog een keer op zoek te gaan naar Tommy. En dit gebeurde een groot aantal mensen en een aantal stichtingen wilde de zoektocht naar Tommy doorzetten.

Zo gezegd zo gedaan! Diverse personen gingen naar het pand aan de Hoogstad in Vlaardingen. Door instortingsgevaar werd het pand niet betreden. Ook met het oog dat van het weekend tijdens de zoektocht al een trap was ingestort. Besloten werd om een gat in de spouwmuur te hakken en te kijken waar Tommy zich ongeveer bevond. De eigenaar kon door het gat de kat naar zich toeroepen. Na een halve week was de kat dan eindelijk weer terecht. Tommy is na zijn avontuur naar een dierenarts gebracht om aan te sterken. Inmiddels maakt hij het goed.

Foto : 112Waterweg.nl 

Related Articles

Zeer grote brand woningen Amperestraat Den Haag

0
Den Haag - In een woning aan de Amperestraat in Den Haag is zondagmorgen een...

Politie vindt flinke hennepkwekerij in boerderij Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - Tijdens de politieactie van zaterdagmiddag op de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen heeft de...

Taxi te water, bestuurder gevlucht Plaswijckweg Gouda (video)

0
Gouda - Op de Plaswijckweg ter hoogte van de Bouwlust in Gouda is omstreeks 05.00...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg