vrijdag, mei 14, 2021
10.5 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Urenlange zoektocht naar Tommy op de Hoogstraat in Vlaardingen


Vlaardingen – 
Diverse hulpdiensten en vrijwillige organisaties zijn zondag en maandag urenlang bezig geweest met het zoeken naar een kat genaamd Tommy. De viervoeter van nog maar een jaar oud zat op hoogte vast in de spouwmuur van een slooppand. De brandweer had al een geruime tijd gezocht naar het beestje maar door instortingsgevaar wilde de brandweer het pand niet meer betreden en probeerde het via het dak en een hoogwerker. Ook dit was zonder resultaat helaas. De brandweer pakte in en verliet de straat.

Op de website van RTV Rijnmond reageerden de mensen massaal dat het ontoelaatbaar was dat de brandweer de zoekactie had beëindigd. Natasja, de dochter van eigenaar Sjaak van der Zwart die om de hoek woont van het slooppand, deed maandag tussen de middag een emotionele oproep in het radioprogramma Dwars Door Rijnmond om nog een keer op zoek te gaan naar Tommy. En dit gebeurde een groot aantal mensen en een aantal stichtingen wilde de zoektocht naar Tommy doorzetten.

Zo gezegd zo gedaan! Diverse personen gingen naar het pand aan de Hoogstad in Vlaardingen. Door instortingsgevaar werd het pand niet betreden. Ook met het oog dat van het weekend tijdens de zoektocht al een trap was ingestort. Besloten werd om een gat in de spouwmuur te hakken en te kijken waar Tommy zich ongeveer bevond. De eigenaar kon door het gat de kat naar zich toeroepen. Na een halve week was de kat dan eindelijk weer terecht. Tommy is na zijn avontuur naar een dierenarts gebracht om aan te sterken. Inmiddels maakt hij het goed.

Foto : 112Waterweg.nl 

Related Articles

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

0
Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's [...]

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage [...]

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door [...]

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg