donderdag, oktober 21, 2021
13.5 C
Rotterdam
donderdag 21 oktober 2021

Aanhoudingen voor grootschalig drugsonderzoek in Rotterdam, Zoetermeer en Moerdijk


Rotterdam / Zoetermeer –
 Op dinsdag 14 mei hebben politie en justitie in het kader van een grootschalig drugsonderzoek ruim 2,5 miljoen euro aan contanten en diverse waardevolle goederen in beslag genomen. De goederen bestonden onder andere uit 19 dure auto’s en 3 vuurwapens. Eerder vandaag zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 31 tot 61 jaar aangehouden.

Op 15 locaties in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg vonden doorzoekingen plaats. Bij de doorzoekingen maakte de politie gebruik van AST (Advanced Search Teams)-teams van Defensie. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of ‘door’ muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Leverancier
Bij een bedrijf in Zoetermeer, waar de criminele organisatie vermoedelijk haar apparatuur voor de kwekerijen afnam, werd de bedrijfsadministratie in beslag genomen. Daarnaast werd in een kluis een groot bedrag aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Dat bedrag moet nog worden vastgesteld, tot nu toe is 5,5 ton geteld. In drie bankkluizen werd nog eens ongeveer 2 miljoen aan contanten aangetroffen.

Kwekerijen
De afgelopen twee jaar zijn 33 kwekerijen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Brabant opgerold waarvan het vermoeden bestaat dat ze door de organisatie werden geexploiteerd. Drie van de aangehouden mannen worden ook verdacht van het organiseren van henneptransporten naar Engeland. In een vakantiewoning in Moerdijk werd apparatuur aangetroffen om de hennep te drogen en te verpakken. Onder de vloer werden tientallen kilo’s gedroogde hennep aangetroffen. De politie vermoedt dat vanuit deze vakantiewoning de hennep naar onder andere Engeland werd vervoerd.

Afpakken
Met de illegale handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend. Dat geld willen politie en justitie afpakken, want misdaad mag niet lonen. Tijdens de doorzoekingen zijn 6 Harleys, 5 scooters, 1 camper, 19 auto’s uit het duurdere segment (waaronder een Rolls Royce, Bentleys en Mercedessen), tientallen kilo’s hennep en drie vuurwapens in beslag genomen.

Van het in beslaggenomen contante geld is tot nu toe al 2,5 miljoen euro geteld, maar het tellen is nog niet afgerond. Bureau Ontnemingen van het Openbaar Ministerie (BOOM) heeft daarnaast op 58 bankrekeningen, waar aanzienlijke bedragen op staan, beslag gelegd.

Bron en foto’s  : Politie Rotterdam / Haaglanden

Related Articles

Man raakt zwaargewond bij schietpartij Rembrandtstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat hij in de Rembrandtstraat is beschoten....

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Schutter Agniesebuurt aangehouden na waarschuwingsschot

Schutter Agniesebuurt aangehouden na waarschuwingsschot [...]

Gewonde bij schietpartij in de Agniesebuurt

Gewonde bij schietpartij in de Agniesebuurt [...]

76-jarige vrouw gewelddadig beroofd in Rotterdam-Kralingen

76-jarige vrouw gewelddadig beroofd in Rotterdam-Kralingen [...]

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan [...]

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,063VolgersVolg