vrijdag, mei 14, 2021
11.4 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Aanhoudingen voor grootschalig drugsonderzoek in Rotterdam, Zoetermeer en Moerdijk


Rotterdam / Zoetermeer –
 Op dinsdag 14 mei hebben politie en justitie in het kader van een grootschalig drugsonderzoek ruim 2,5 miljoen euro aan contanten en diverse waardevolle goederen in beslag genomen. De goederen bestonden onder andere uit 19 dure auto’s en 3 vuurwapens. Eerder vandaag zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 31 tot 61 jaar aangehouden.

Op 15 locaties in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg vonden doorzoekingen plaats. Bij de doorzoekingen maakte de politie gebruik van AST (Advanced Search Teams)-teams van Defensie. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of ‘door’ muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Leverancier
Bij een bedrijf in Zoetermeer, waar de criminele organisatie vermoedelijk haar apparatuur voor de kwekerijen afnam, werd de bedrijfsadministratie in beslag genomen. Daarnaast werd in een kluis een groot bedrag aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Dat bedrag moet nog worden vastgesteld, tot nu toe is 5,5 ton geteld. In drie bankkluizen werd nog eens ongeveer 2 miljoen aan contanten aangetroffen.

Kwekerijen
De afgelopen twee jaar zijn 33 kwekerijen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Brabant opgerold waarvan het vermoeden bestaat dat ze door de organisatie werden geexploiteerd. Drie van de aangehouden mannen worden ook verdacht van het organiseren van henneptransporten naar Engeland. In een vakantiewoning in Moerdijk werd apparatuur aangetroffen om de hennep te drogen en te verpakken. Onder de vloer werden tientallen kilo’s gedroogde hennep aangetroffen. De politie vermoedt dat vanuit deze vakantiewoning de hennep naar onder andere Engeland werd vervoerd.

Afpakken
Met de illegale handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend. Dat geld willen politie en justitie afpakken, want misdaad mag niet lonen. Tijdens de doorzoekingen zijn 6 Harleys, 5 scooters, 1 camper, 19 auto’s uit het duurdere segment (waaronder een Rolls Royce, Bentleys en Mercedessen), tientallen kilo’s hennep en drie vuurwapens in beslag genomen.

Van het in beslaggenomen contante geld is tot nu toe al 2,5 miljoen euro geteld, maar het tellen is nog niet afgerond. Bureau Ontnemingen van het Openbaar Ministerie (BOOM) heeft daarnaast op 58 bankrekeningen, waar aanzienlijke bedragen op staan, beslag gelegd.

Bron en foto’s  : Politie Rotterdam / Haaglanden

Related Articles

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

0
Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's [...]

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage [...]

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door [...]

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel [...]

Stay Connected

9,390FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg