maandag, januari 17, 2022
6.9 C
Rotterdam
maandag 17 januari 2022

Shotgun en Kalashnikov in beslag na vuurwapenvangst Rotterdam

- advertentie -


Rotterdam –
Drie mannen zijn woensdagavond aangehouden na een grote vuurwapenvangst in Rotterdam. Woensdagavond hielden agenten bij een verkeerscontrole op het Rotterdamse Kruisplein. De controle richtte zich op het zogenoemde onverklaarbare vermogen, maar levert ook regelmatig andere zaken op. Ook nu. Een 30-jarige Rotterdammer werd aangehouden omdat hij een geladen vuurwapen bij zich bleek te hebben.

Uit onderzoek bleek dat hij van twee woonadressen in Rotterdam Overschie gebruik maakte. Besloten werd die woningen te doorzoeken op meer illegale wapens.

Agenten in burgerkleding die de inval aan de Albert Cuypstraat aan het voorbereiden waren zagen hoe een auto kwam aangereden. Twee mannen stapten uit en gingen de woning van de eerder aangehouden verdachte binnen. Kort daarna stapten ze weer in hun auto.

Zij werden direct gecontroleerd en agenten zagen in de auto een machinegeweer, een kalashnikov. Dit tweetal is vanzelfsprekend ook direct aangehouden. Het gaan om een 40-jarige man uit Den Helder en een Rotterdammer van 39.

In de auto lagen ook nog een sporttas en koffer. Daar zitten in ieder geval enkele handvuurwapens, een shotgun en nachtkijker in. De agenten hebben de tas en koffer verder onaangeroerd gelaten en het voertuig over laten takelen naar een politieterrein. Daar gaat de forensische opsporing de auto onderzoeken, verder doorzoeken en ook de tas en koffer op inhoud bekijken.

Het onderzoek ging door tot ver na middernacht. Ook woningen aan de Saerendamstraat en Cranendonckstraat zijn doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor onderzoek. Ook is een woning in Den Helder doorzocht. Daarbij is niks aangetroffen.

De controle
De 30-jarige Rotterdammer had ook nog een prijzig Zwitsers horloge om de pols. Dat is in beslag genomen en bekeken wordt of hij de legale inkomsten heeft om dit te financieren. In het centrum van Rotterdam ziet de politie regelmatig jonge mensen die ‘patserig’ gedrag vertonen. Ze rijden rond in hele dure auto’s en beschikken over heel veel contant geld. Een deel van deze mensen heeft geen inkomen dat overeenkomt met hun bezittingen. Daarom werd woensdag wederom gecontroleerd op onverklaarbaar bezit. Surveillerende agenten hielden verdachte personen staande en namen hen mee naar de controleplaats op het Kruisplein. Daar werden ze gefouilleerd en gecontroleerd.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -