Shotgun en Kalashnikov in beslag na vuurwapenvangst Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Drie mannen zijn woensdagavond aangehouden na een grote vuurwapenvangst in Rotterdam. Woensdagavond hielden agenten bij een verkeerscontrole op het Rotterdamse Kruisplein. De controle richtte zich op het zogenoemde onverklaarbare vermogen, maar levert ook regelmatig andere zaken op. Ook nu. Een 30-jarige Rotterdammer werd aangehouden omdat hij een geladen vuurwapen bij zich bleek te hebben.

- Advertisement -

Uit onderzoek bleek dat hij van twee woonadressen in Rotterdam Overschie gebruik maakte. Besloten werd die woningen te doorzoeken op meer illegale wapens.

Agenten in burgerkleding die de inval aan de Albert Cuypstraat aan het voorbereiden waren zagen hoe een auto kwam aangereden. Twee mannen stapten uit en gingen de woning van de eerder aangehouden verdachte binnen. Kort daarna stapten ze weer in hun auto.

Zij werden direct gecontroleerd en agenten zagen in de auto een machinegeweer, een kalashnikov. Dit tweetal is vanzelfsprekend ook direct aangehouden. Het gaan om een 40-jarige man uit Den Helder en een Rotterdammer van 39.

In de auto lagen ook nog een sporttas en koffer. Daar zitten in ieder geval enkele handvuurwapens, een shotgun en nachtkijker in. De agenten hebben de tas en koffer verder onaangeroerd gelaten en het voertuig over laten takelen naar een politieterrein. Daar gaat de forensische opsporing de auto onderzoeken, verder doorzoeken en ook de tas en koffer op inhoud bekijken.

Het onderzoek ging door tot ver na middernacht. Ook woningen aan de Saerendamstraat en Cranendonckstraat zijn doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor onderzoek. Ook is een woning in Den Helder doorzocht. Daarbij is niks aangetroffen.

De controle
De 30-jarige Rotterdammer had ook nog een prijzig Zwitsers horloge om de pols. Dat is in beslag genomen en bekeken wordt of hij de legale inkomsten heeft om dit te financieren. In het centrum van Rotterdam ziet de politie regelmatig jonge mensen die ‘patserig’ gedrag vertonen. Ze rijden rond in hele dure auto’s en beschikken over heel veel contant geld. Een deel van deze mensen heeft geen inkomen dat overeenkomt met hun bezittingen. Daarom werd woensdag wederom gecontroleerd op onverklaarbaar bezit. Surveillerende agenten hielden verdachte personen staande en namen hen mee naar de controleplaats op het Kruisplein. Daar werden ze gefouilleerd en gecontroleerd.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...