Ruim honderd bekeuring tijdens OV-controle Prins Alexander Rotterdam

maandag 27 mei 2013 21:40
07-evoa_controle2.jpg


Rotterdam –
De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer, Pro-Rail op vrijdag 24 mei 2013 op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke ov-controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheidsarrangement van de Deelgemeente Rotterdam Alexander.

De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en ondernemers op en rond station Rotterdam Alexander te vergroten en de rust en orde op en rond het station te waarborgen. Alle reizigers in treinen en metro’s zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen. De gezamenlijke controleactie startte rond 15:30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Resultaten

Tijdens ov-controle bleek hetvolgende:

 • 3500 reizigers werden gecontroleerd.
 • 90 personen waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, hiervoor hebben de NS medewerkers een mini-procesverbaal geschreven. Bij de in- en uitgangscontrole zijn er 100 reizigers teruggestuurd. Er zijn 4 mini-procesverbalen geschreven, o.a voor het lopen over het spoor.
 • Van de in de metro’s gecontroleerde reizigers hadden 33 geen vervoerbewijs en zij hebben van RET-medewerkers een mini-procesverbaal gekregen.
 • Stadsbeheer heeft 42 mini procesverbalen geschreven, o.a voor foutparkeren en negeren gesloten verklaring.
 • Medewerkers van Pro-Rail hebben op en rond het spoor verschillende staandehoudingen gedaan voor de wet personenvervoer en 1 mini-procesverbaal geschreven.
 • De politie heeft 1 aanhouding gedaan voor heling van een fiets en 10 mini-processenverbaal geschreven, o.a voor het lopen over sporen bij de metro. Daarnaast zijn er 11 miniproces-verbalen uitgedeeld, o.a voor misbruik voorzieningen, en zijn er 4 aanhoudingen gedaan ter zake het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Ook stonden er 6 personen gesignaleerd , waaronder 1 persoon die nog 60 dagen moest zitten. In totaal is er voor 500 euro aan boetes betaald.

 Bij de controleactie zijn 52 medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven en de politie betrokken geweest. Soortgelijke ov-controle-acties zijn eerder gehouden in Alkmaar, Almere Amsterdam, Rotterdam Zuid en Hoorn.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Ruim honderd bekeuring tijdens OV-controle Prins Alexander Rotterdam
Schrijver:

 

07-evoa_controle2.jpg 


Rotterdam –
De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer, Pro-Rail op vrijdag 24 mei 2013 op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke ov-controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheidsarrangement van de Deelgemeente Rotterdam Alexander.

De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en ondernemers op en rond station Rotterdam Alexander te vergroten en de rust en orde op en rond het station te waarborgen. Alle reizigers in treinen en metro’s zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen. De gezamenlijke controleactie startte rond 15:30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Resultaten

Tijdens ov-controle bleek hetvolgende:

 • 3500 reizigers werden gecontroleerd.
 • 90 personen waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, hiervoor hebben de NS medewerkers een mini-procesverbaal geschreven. Bij de in- en uitgangscontrole zijn er 100 reizigers teruggestuurd. Er zijn 4 mini-procesverbalen geschreven, o.a voor het lopen over het spoor.
 • Van de in de metro’s gecontroleerde reizigers hadden 33 geen vervoerbewijs en zij hebben van RET-medewerkers een mini-procesverbaal gekregen.
 • Stadsbeheer heeft 42 mini procesverbalen geschreven, o.a voor foutparkeren en negeren gesloten verklaring.
 • Medewerkers van Pro-Rail hebben op en rond het spoor verschillende staandehoudingen gedaan voor de wet personenvervoer en 1 mini-procesverbaal geschreven.
 • De politie heeft 1 aanhouding gedaan voor heling van een fiets en 10 mini-processenverbaal geschreven, o.a voor het lopen over sporen bij de metro. Daarnaast zijn er 11 miniproces-verbalen uitgedeeld, o.a voor misbruik voorzieningen, en zijn er 4 aanhoudingen gedaan ter zake het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Ook stonden er 6 personen gesignaleerd , waaronder 1 persoon die nog 60 dagen moest zitten. In totaal is er voor 500 euro aan boetes betaald.

 Bij de controleactie zijn 52 medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven en de politie betrokken geweest. Soortgelijke ov-controle-acties zijn eerder gehouden in Alkmaar, Almere Amsterdam, Rotterdam Zuid en Hoorn.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Moordrecht - Politieagenten hebben zaterdagmorgen een auto klemgereden op de afrit bij Moordrecht. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de bestuurder op de A13 een vuurwapen zou hebben laten zien aan een andere bestuurder.  De politie hield op de afrit een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!