zondag, mei 16, 2021
11.1 C
Rotterdam
zondag 16 mei 2021

Ruim honderd bekeuring tijdens OV-controle Prins Alexander Rotterdam


Rotterdam –
De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer, Pro-Rail op vrijdag 24 mei 2013 op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke ov-controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheidsarrangement van de Deelgemeente Rotterdam Alexander.

De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en ondernemers op en rond station Rotterdam Alexander te vergroten en de rust en orde op en rond het station te waarborgen. Alle reizigers in treinen en metro’s zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen. De gezamenlijke controleactie startte rond 15:30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Resultaten

Tijdens ov-controle bleek hetvolgende:

  • 3500 reizigers werden gecontroleerd.
  • 90 personen waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, hiervoor hebben de NS medewerkers een mini-procesverbaal geschreven. Bij de in- en uitgangscontrole zijn er 100 reizigers teruggestuurd. Er zijn 4 mini-procesverbalen geschreven, o.a voor het lopen over het spoor.
  • Van de in de metro’s gecontroleerde reizigers hadden 33 geen vervoerbewijs en zij hebben van RET-medewerkers een mini-procesverbaal gekregen.
  • Stadsbeheer heeft 42 mini procesverbalen geschreven, o.a voor foutparkeren en negeren gesloten verklaring.
  • Medewerkers van Pro-Rail hebben op en rond het spoor verschillende staandehoudingen gedaan voor de wet personenvervoer en 1 mini-procesverbaal geschreven.
  • De politie heeft 1 aanhouding gedaan voor heling van een fiets en 10 mini-processenverbaal geschreven, o.a voor het lopen over sporen bij de metro. Daarnaast zijn er 11 miniproces-verbalen uitgedeeld, o.a voor misbruik voorzieningen, en zijn er 4 aanhoudingen gedaan ter zake het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Ook stonden er 6 personen gesignaleerd , waaronder 1 persoon die nog 60 dagen moest zitten. In totaal is er voor 500 euro aan boetes betaald.

 Bij de controleactie zijn 52 medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven en de politie betrokken geweest. Soortgelijke ov-controle-acties zijn eerder gehouden in Alkmaar, Almere Amsterdam, Rotterdam Zuid en Hoorn.

Related Articles

Pool keert op N219 en komt vast te zitten in Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd op de N219...

Twee gewonden bij ongeval Westvoorneweg Oostvoorne

0
Rond 15:20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Molendijk / Westvoorneweg. Naast...

Schietpartij op voetgangersbrug Zuidplein Ikazia Ziekenhuis

0
Rotterdam - Op de voetgangersbrug van het Ikazia ziekenhuis naar het Zuidplein heeft zaterdagmiddag rond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nieuwbouw Wielewaal doorkruist gerechtelijke procedure

Nieuwbouw Wielewaal doorkruist gerechtelijke procedure [...]

Salomon Cohen (Afl. 27)

Salomon Cohen (Afl. 27) [...]

Tijdelijke Suurhoffbrug op zijn plek gelegd in Rotterdam

Tijdelijke Suurhoffbrug op zijn plek gelegd in Rotterdam [...]

Stenen door ruiten van woning persfotograaf Joey Bremer

Stenen door ruiten van woning persfotograaf Joey Bremer [...]

'Waarom greep politie niet in bij spuwende demonstranten?'

'Waarom greep politie niet in bij spuwende demonstranten?' [...]

Stay Connected

9,395FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg