Heinenoordtunnel woensdagavond dicht voor Calamiteitenoefening hulpdiensten

Date:

Deel bericht:


Barendrecht – 
Door een grootschalige calamiteitenoefening is woensdagavond de Heinenoordtunnel afgesloten voor al het verkeer. Rijkwaterstaat en de hulpdiensten van de Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid gaan een realistische oefening uitvoeren in de tunnel van de A29. In het kader van tunnelveiligheid moet er iedere vier jaar een oefening plaatsvinden in een wegtunnel.

- Advertisement -

Om de oefening mogelijk te maken wordt tussen ca. 23.00 uur en 05.00 uur de tunnelbuis (oefenbuis) richting Bergen op Zoom voor alle verkeer afgesloten. De tunnelbuis (verkenningsbuis voor hulpverleningsdiensten) richting Rotterdam zal niet de gehele nacht worden afgesloten. Deze zal tussen 23.00 uur en 03.00 uur afgesloten worden.

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en A59. Het verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel (N217). De Kiltunnel in de richting van de A16 naar de A29 wordt gedurende de gehele tunnelbuisafsluiting richting Bergen op Zoom tolvrij gemaakt. De Kiltunnel in de richting van de A29 naar de A16 is alleen tolvrij voor de periode dat de tunnelbuis richting Rotterdam moet worden afgesloten voor de verkenning door de hulpdiensten. Op de overige momenten is de linkertunnelbuis richting Rotterdam open voor het verkeer.

Bron : Rijkswaterstaat

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Dode na ongeluk tussen auto en vrachtwagen A29 Barendrecht

Barendrecht - Op de A29 is zaterdagmorgen 30 maart een automobilist om het leven gekomen nadat deze achterop...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Vier mannen gezocht na woningoverval aan Alblas in Barendrecht

Barendrecht - De Politie is op zoek naar vier mannen, nadat zij een overval pleegden op een woning...