zaterdag, januari 23, 2021

Zes aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam

Rotterdam – Dinsdagochtend 28 mei heeft de politie in Rotterdam en in Eerbeek zes mensen aangehouden in een onderzoek naar verdovende middelen. Het gaat om één Rotterdamse van 30 jaar en vijf Rotterdammers tussen de 20 en 44 jaar. De zes worden verdacht van de handel in verdovende middelen en zijn overgebracht naar het politiebureau.

Het onderzoek werd zes maanden geleden opgestart, nadat informatie bij de politie was binnengekomen over mogelijke drugshandel. In het onderzoek vonden dinsdag meerdere doorzoekingen plaats in loodsen en woonhuizen op verschillende locaties in en buiten Rotterdam, waaronder een woonwagenkamp op het Terbregsehof in Rotterdam. Bij de doorzoekingen werden enkele tientallen kilogrammen aan hennep aangetroffen. Ook werd een stroomstootwapen en een gestolen motorfiets in beslaggenomen.

 Aan de aanhoudingen en de doorzoekingen werkten deze dag ruim honderd politiemensen mee, onder wie enkele tientallen collega’s van de Mobiele Eenheid en de Regionale Interventie Eenheid. De Brandweer Rotterdam leverde een commando-verbindingswagen van waaruit de actiedag werd gecoördineerd. De politie werd geassisteerd door militairen van AST (Advanced Search Teams)-teams van de Koninklijke Landmacht. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of ‘door’ muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Met de aanhoudingen en de doorzoekingen op 28 mei is het onderzoek overigens nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Related Articles

Kolossaal jacht verplaatst over nauwe waterwegen in regio

0
Regio - Vandaag heeft een groot jacht op de Zuid-Hollandse wateren de nodige koppen laten...

Uitslaande brand verwoest woning Bijster Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een woning aan het Bijster in Hoogvliet is zaterdagmiddag op de begane grond...

Herinnering: Vanaf vanavond geldt de avondklok

0
Vanavond vanavond 21.00 uur is de avondklok in Nederland van kracht. In dit artikel zetten...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,208FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg