Grootschalige oefening in Heinenoordtunnel

donderdag 30 mei 2013 08:37


Barendrecht –
Rijkswaterstaat, politie, brandweer en ambulance hebben in de nacht van woensdag op donderdag een grootschalige oefening gehouden in de Heinenoordtunnel van de A29. Omstreek elf uur woensdagavond werd de tunnel gesloten voor al het verkeer. Ondanks veel aanwijzingen en berichtgevingen vooraf stonden er toch nog een hoop automobilisten voor een dichte slagboom. De hulpdiensten gingen een oefening waarbij sprake was van meerdere slachtoffers beoefenen.

Nadat de eerste tankautospuit ter plaatse was schaalde de bemanning op naar Middel Hulpverlening. Op dat moment werd het HV-team van de kazerne Groene Tuin gealarmeerd. Ter plaatse bleek er sprake van een ongeval in de tunnelbuis richting Zierikzee. Een kettingsbotsing was ontstaan waardoor er twee slachtoffers bekneld kwamen te zitten in hun voertuig. Een vrachtwagen die af wilde remmen schaarde waardoor weer een andere voertuig tussen de muur en de vrachtwagen kwam te zitten. Ook hierbij viel een gewonde die uit het voertuig gehaald moest worden. De hulpdiensten zijn ongeveer twee uur bezig geweest met het bevrijden van de slachtoffers.

De oefening werd gehouden in het kader van tunnelveiligheid. Alle tunnels moeten per veiligheidsregio één keer in de vier jaar beoefend worden op een calamiteit. Dit moet om de veiligheid van de tunnels bij een ongeval te testen. Door de afsluiting moesten automobilisten in de richting van zowel Rotterdam als Zierikzee een omleiding volgen. Hiervoor werd een omleiding ingesteld over de A16 en werd de Kiltunnel Tolvrij gemaakt. De hulpdiensten zullen op een later tijdstip de oefening evalueren.

 

 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grootschalige oefening in Heinenoordtunnel
Schrijver:

 

 


Barendrecht –
Rijkswaterstaat, politie, brandweer en ambulance hebben in de nacht van woensdag op donderdag een grootschalige oefening gehouden in de Heinenoordtunnel van de A29. Omstreek elf uur woensdagavond werd de tunnel gesloten voor al het verkeer. Ondanks veel aanwijzingen en berichtgevingen vooraf stonden er toch nog een hoop automobilisten voor een dichte slagboom. De hulpdiensten gingen een oefening waarbij sprake was van meerdere slachtoffers beoefenen.

Nadat de eerste tankautospuit ter plaatse was schaalde de bemanning op naar Middel Hulpverlening. Op dat moment werd het HV-team van de kazerne Groene Tuin gealarmeerd. Ter plaatse bleek er sprake van een ongeval in de tunnelbuis richting Zierikzee. Een kettingsbotsing was ontstaan waardoor er twee slachtoffers bekneld kwamen te zitten in hun voertuig. Een vrachtwagen die af wilde remmen schaarde waardoor weer een andere voertuig tussen de muur en de vrachtwagen kwam te zitten. Ook hierbij viel een gewonde die uit het voertuig gehaald moest worden. De hulpdiensten zijn ongeveer twee uur bezig geweest met het bevrijden van de slachtoffers.

De oefening werd gehouden in het kader van tunnelveiligheid. Alle tunnels moeten per veiligheidsregio één keer in de vier jaar beoefend worden op een calamiteit. Dit moet om de veiligheid van de tunnels bij een ongeval te testen. Door de afsluiting moesten automobilisten in de richting van zowel Rotterdam als Zierikzee een omleiding volgen. Hiervoor werd een omleiding ingesteld over de A16 en werd de Kiltunnel Tolvrij gemaakt. De hulpdiensten zullen op een later tijdstip de oefening evalueren.

 

 

 

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!