zaterdag, januari 16, 2021

Bommelding op treinstation Gouda


Gouda –
Vanmiddag rond 14:30 uur is het treinstation van Gouda en een straal van 50 meter daaromheen ontruimd vanwege een bommelding die via het telefoonnummmer 112 gedaan is. De politie nam de melding erg serieus, waarop het gehele station ontruimd is en hierdoor strandden vele reizigers, ook omdat er geen bussen en/of taxi’s in de buurt van het station konden komen.

Het naastgelegen stadhuis (‘Huis van de stad’) werd ook ontruimd en de Burgemeester Jamessingel werd ter hoogte van de Dreef afgesloten en het verkeer moest omrijden via de Bleulandweg en de Statensingel. Bomverkenners hebben gezocht naar het explosief; de hondenbrigade kwam ter plaatse en heeft een deel van de Burgemeester Jamessingel afgezocht.

Rond 18:00 uur heeft de politie het gebied vrijgegeven nadat bekend was geworden dat er geen explosief gevonden is. Ook het treinverkeer kon worden hervat. De politie stelt een onderzoek in naar de melder welke identiteit nog onbekend is.

Foto’s : Wilbert Tintel

 

Related Articles

Meerdere aanhouding voor overlast metrostation Capelsebrug Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag meerdere personen aangehouden voor overlast rondom het metrostation de...

Man (27) aangehouden voor bezit slag- en steekwapens in Krimpen aan de Lek

0
Krimpen aan den IJssel - De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige man uit Krimpen aan...

Grote cocaïnevangst in haven Rotterdam, 1069 kilo verstopt tussen oldtimers en bier

0
De Douane heeft afgelopen vrijdag twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg