Politie treft dierenwinkel vol dode dieren aan na stankoverlast Uitweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
De politie heeft aan de Uitweg ruim honderd dieren dood aangetroffen nadat zij dierenwinkel Fauna World binnenvielen omdat er meerdere meldingen binnen waren gekomen van stankoverlast. Alle dieren die zich in de winkel bevonden zijn door verwaarlozing en honger om het leven gekomen. De winkel stond vol met kooien waarin dode schildpadden, spinnen en slangen, vossen en knaagdieren werden aangetroffen.

- Advertisement -

Tussen de overleden dieren zaten ook beschermde diersoorten die zonder vergunning niet in Nederland gehouden mogen worden. De dierenwinkel zou al maanden gesloten zijn, omwoners hebben meerdere malen de dierenbescherming gebeld omdat zij niet wisten of er in de gesloten winkel nog dieren zaten. Enkele dieren zijn meegenomen ter identificatie. Uit een onderzoek die in de winkel verricht is zouden de dieren al een aantal weken dood zijn.

De Dierenpolitie die een onderdeel is van de politie eenheid Rotterdam zet het onderzoek voort en proberen contact te krijgen met de 30-jarige eigenaar van de dierenwinkel. Een woordvoerder laat weten dat het niet uitgesloten word dat er nog aanhoudingen gaan volgen omdat de eigenaar van de winkel de Flora en Faunawet heeft overtreden.

Foto’s : John Heijstek & Politie

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd