zondag, januari 24, 2021

Politie treft dierenwinkel vol dode dieren aan na stankoverlast Uitweg Rotterdam


Rotterdam – 
De politie heeft aan de Uitweg ruim honderd dieren dood aangetroffen nadat zij dierenwinkel Fauna World binnenvielen omdat er meerdere meldingen binnen waren gekomen van stankoverlast. Alle dieren die zich in de winkel bevonden zijn door verwaarlozing en honger om het leven gekomen. De winkel stond vol met kooien waarin dode schildpadden, spinnen en slangen, vossen en knaagdieren werden aangetroffen.

Tussen de overleden dieren zaten ook beschermde diersoorten die zonder vergunning niet in Nederland gehouden mogen worden. De dierenwinkel zou al maanden gesloten zijn, omwoners hebben meerdere malen de dierenbescherming gebeld omdat zij niet wisten of er in de gesloten winkel nog dieren zaten. Enkele dieren zijn meegenomen ter identificatie. Uit een onderzoek die in de winkel verricht is zouden de dieren al een aantal weken dood zijn.

De Dierenpolitie die een onderdeel is van de politie eenheid Rotterdam zet het onderzoek voort en proberen contact te krijgen met de 30-jarige eigenaar van de dierenwinkel. Een woordvoerder laat weten dat het niet uitgesloten word dat er nog aanhoudingen gaan volgen omdat de eigenaar van de winkel de Flora en Faunawet heeft overtreden.

Foto’s : John Heijstek & Politie

 

Related Articles

Eerste avondklok in Rotterdam een feit, vooral veel rust in Rotterdamse straten

0
Rotterdam - De eerste uren van de avondklok is een feit, afgelopen zaterdagavond is om...

Kolossaal jacht verplaatst over nauwe waterwegen in regio

0
Regio - Vandaag heeft een groot jacht op de Zuid-Hollandse wateren de nodige koppen laten...

Uitslaande brand verwoest woning Bijster Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een woning aan het Bijster in Hoogvliet is zaterdagmiddag op de begane grond...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg