zondag, mei 9, 2021
17.7 C
Rotterdam
zondag 9 mei 2021

Vrouw (29) nog in kritieke toestand na steekpartij Aegidiusstraat Rotterdam


Rotterdam –
De recherche zoekt getuigen van de steekpartij aan de Rotterdam Aegidiusstraat, zaterdagochtend rond 00.55 uur. Een man en vrouw raakten hierbij zeer ernstig gewond. De twintig rechercheurs die aan de zaak werken gaan ervanuit dat de twee slachtoffer zijn geworden van een (poging) beroving door minimaal twee daders.

Nadat de slachtoffers werden gevonden verleenden meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en politieagenten hulp. Het 30-jarige mannelijke slachtoffer is anderhalve dag na het incident buiten levensgevaar. De toestand van de 29-jarige vrouw is nog steeds kritiek.

Politiemedewerkers van de Eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie begonnen een Team Grootschalige Opsporing (TGO), bestaande uit zo’n twintig rechercheurs. Op deze wijze kunnen de vele onderzoeksvragen snel worden uitgezet. Zo was zaterdag en zondag het buurtonderzoek in volle gang. Ook is er uitgebreid onderzoek gedaan door medewerkers van de de forensische opsporing. Voor het onderzoeksteam is nog veel onduidelijk, maar het lijkt er op dat de twee slachtoffers zaterdagochtend slachtoffer werden van een beroving. Hulp van het publiek is hard nodig om de daders kunnen aanhouden. 

Vanuit Oude haven naar Lusthofstraat
Van de slachtoffers is bekend dat ze die zaterdagochtend rond 00.55 uur uit de richting van de Oude Haven kwamen. Ze hadden daar enkele horecagelegenheden bezocht. In de Aegudiusstraat kwam het kennelijk tot een beroving door minimaal twee daders. Beide slachtoffers werden hierbij gestoken. De verdachten zijn gevlucht in de richting van de Lusthofstraat.

Is u iets opgevallen?
De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord in de Aegidiusstraat, de Lusthofstraat of in de ruime omgeving? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit nummer kunt u ook bellen als u andere informatie heeft die mogelijk van belang kan zijn. Hoe onbelangrijk het ook lijkt. Geeft u uw tip liever anoniem dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen op het nummer 0800-7000.

Zie ook : Twee personen ernstig gewond na steekpartij Aegidiusstraat Rotterdam

Related Articles

Politie zoekt getuigen van poging beroving Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving op de...

Auto raakt te water, omstanders schieten te hulp Noordersingel Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is zondagmiddag ter hoogte van de Noordersingel met de...

Magneetvissers vissen handgranaat op in Rotterdam

0
Rotterdam - Magneetvissers hebben zaterdagmiddag rond 15.30 uur een handgranaat opgevist in de Schie. De...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie [...]

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat [...]

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord [...]

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax [...]

Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax

Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax [...]

Stay Connected

9,388FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg