maandag, oktober 25, 2021
9.8 C
Rotterdam
maandag 25 oktober 2021

Twee aanhoudingen voor schietincident Multatulistraat Rotterdam


Rotterdam –
Twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud zijn aangehouden in het onderzoek naar het schietincident in de Rotterdamse Multatulistraat. Daarbij raakte vrijdagmiddag een 30-jarige Rotterdammer gewond. Zaterdag werd al een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Op vrijdag 15 juni werd een 30-jarige man rond 17.00 uur in zijn arm geschoten in een portiek van een appartementencomplex aan de Multatulistraat.

De man en twee anderen, geen van allen bewoners van het complex, kregen ruzie op de derde verdieping. Al vechtend gingen ze via het trappenhuis naar beneden. Daarbij viel een schot waarbij de man in zijn rechter bovenarm werd geraakt. De twee daders gingen ervandoor. De man werd ter plaatse behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het schietincident, dat mogelijk te maken heeft met handel in verdovende middelen.

Vader en zoon aangehouden
De politie startte een onderzoek naar de schutters. Daarin kwam een 18-jarige Rotterdammer naar voren als verdachte. Hij werd zaterdagochtend vroeg door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning. Ook zijn 55-jarige vader werd gearresteerd toen hij wilde beletten dat zijn zoon werd meegenomen en daarbij een agent aanviel. De 55-jarige man werd na verhoor heengezonden.

Huiszoekingen
Het onderzoek leidde deze week tot twee nieuwe aanhoudingen. Dinsdag werd opnieuw een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Woensdag is door het arrestatieteam een 19-jarige Rotterdammer op de Nieuwe Binnenweg aangehouden. Zijn aanhouding gaf aanleiding tot een aantal huiszoekingen. Bij één van deze huiszoekingen werden verdovende middelen, geld en munitie aangetroffen. Een 29-jarige vrouw, bewoonster van het huis, is aangehouden.

De drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident zijn door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Ook de 29-jarige vrouw is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, op verdenking van het voorhanden hebben van verdovende middelen.

Related Articles

Stroomstoring gaande in Gouda

0
Gouda - Zondagavond 24 oktober is er een stroomstoring gaande in Gouda. Het lijkt te...

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast [...]

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden [...]

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis [...]

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek [...]

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,069VolgersVolg