maandag, mei 10, 2021
18.2 C
Rotterdam
maandag 10 mei 2021

Twee aanhoudingen voor schietincident Multatulistraat Rotterdam


Rotterdam –
Twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud zijn aangehouden in het onderzoek naar het schietincident in de Rotterdamse Multatulistraat. Daarbij raakte vrijdagmiddag een 30-jarige Rotterdammer gewond. Zaterdag werd al een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Op vrijdag 15 juni werd een 30-jarige man rond 17.00 uur in zijn arm geschoten in een portiek van een appartementencomplex aan de Multatulistraat.

De man en twee anderen, geen van allen bewoners van het complex, kregen ruzie op de derde verdieping. Al vechtend gingen ze via het trappenhuis naar beneden. Daarbij viel een schot waarbij de man in zijn rechter bovenarm werd geraakt. De twee daders gingen ervandoor. De man werd ter plaatse behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het schietincident, dat mogelijk te maken heeft met handel in verdovende middelen.

Vader en zoon aangehouden
De politie startte een onderzoek naar de schutters. Daarin kwam een 18-jarige Rotterdammer naar voren als verdachte. Hij werd zaterdagochtend vroeg door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning. Ook zijn 55-jarige vader werd gearresteerd toen hij wilde beletten dat zijn zoon werd meegenomen en daarbij een agent aanviel. De 55-jarige man werd na verhoor heengezonden.

Huiszoekingen
Het onderzoek leidde deze week tot twee nieuwe aanhoudingen. Dinsdag werd opnieuw een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Woensdag is door het arrestatieteam een 19-jarige Rotterdammer op de Nieuwe Binnenweg aangehouden. Zijn aanhouding gaf aanleiding tot een aantal huiszoekingen. Bij één van deze huiszoekingen werden verdovende middelen, geld en munitie aangetroffen. Een 29-jarige vrouw, bewoonster van het huis, is aangehouden.

De drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident zijn door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Ook de 29-jarige vrouw is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, op verdenking van het voorhanden hebben van verdovende middelen.

Related Articles

Brandweer schiet vastgereden ambulance te hulp in Schollebos

0
Capelle a/d IJssel - In het Capelse Schollebos reed een ambulance zich vast in het...

Grote brand in bedrijfspand Raasheerenhoek Zuidland

0
Zuidland - In een bedrijfspand aan de Raadsheerenhoek in Zuidland is maandagmiddag brand uitgebroken. Uit...

Explosie verwoest woningen Westerstraat Sassenheim

0
Sassenheim - Bij een zware explosie in een portiekwoning in  de Westerstraat in Sassenheim is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Woning in Rotterdam-Charlois beschoten

Woning in Rotterdam-Charlois beschoten [...]

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie [...]

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat [...]

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord [...]

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg