Twee aanhoudingen voor schietincident Multatulistraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud zijn aangehouden in het onderzoek naar het schietincident in de Rotterdamse Multatulistraat. Daarbij raakte vrijdagmiddag een 30-jarige Rotterdammer gewond. Zaterdag werd al een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Op vrijdag 15 juni werd een 30-jarige man rond 17.00 uur in zijn arm geschoten in een portiek van een appartementencomplex aan de Multatulistraat.

- Advertisement -

De man en twee anderen, geen van allen bewoners van het complex, kregen ruzie op de derde verdieping. Al vechtend gingen ze via het trappenhuis naar beneden. Daarbij viel een schot waarbij de man in zijn rechter bovenarm werd geraakt. De twee daders gingen ervandoor. De man werd ter plaatse behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het schietincident, dat mogelijk te maken heeft met handel in verdovende middelen.

Vader en zoon aangehouden
De politie startte een onderzoek naar de schutters. Daarin kwam een 18-jarige Rotterdammer naar voren als verdachte. Hij werd zaterdagochtend vroeg door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning. Ook zijn 55-jarige vader werd gearresteerd toen hij wilde beletten dat zijn zoon werd meegenomen en daarbij een agent aanviel. De 55-jarige man werd na verhoor heengezonden.

Huiszoekingen
Het onderzoek leidde deze week tot twee nieuwe aanhoudingen. Dinsdag werd opnieuw een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Woensdag is door het arrestatieteam een 19-jarige Rotterdammer op de Nieuwe Binnenweg aangehouden. Zijn aanhouding gaf aanleiding tot een aantal huiszoekingen. Bij één van deze huiszoekingen werden verdovende middelen, geld en munitie aangetroffen. Een 29-jarige vrouw, bewoonster van het huis, is aangehouden.

De drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident zijn door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Ook de 29-jarige vrouw is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, op verdenking van het voorhanden hebben van verdovende middelen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd