Wilde achtervolging Hoogvliet eindigt in Amsterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam –
Een wilde achtervolging van vier verdachten van een woninginbraak in Rotterdam is op 30 juni in de aanhouding van het viertal in Amsterdam geëindigd. De achtervolging begon in het Rotterdamse Hoogvliet, waar een getuige rond 19.30 uur vier personen zich verdacht zag ophouden bij een woning bij hem in de buurt. Deze getuige vertrouwde het niet en deed precies datgene wat de politie hoopt dat getuigen in dit soort situaties doen: hij belde 112.

- Advertisement -

Nog voordat de gearriveerde agenten de personen konden aanspreken, vluchtten de vier in één auto weg. Dat bleek het begin van een lange achtervolging. De verdachten deden onder meer de A20, A4, A12 en A2 aan en reden daarbij voortdurend verkeersgevaarlijk en veel te hard. Tijdens de achtervolging zouden de vier verdachten ook Bodegraven en de stad Utrecht zijn ingereden om telkens weer de autosnelweg op te rijden. De wilde rit eindigde in Amsterdam Zuid-Oost, waar de auto van de verdachten kennelijk uit de bocht vloog en waarbij agenten een politieauto tegen de auto van de verdachten aanreed om een eventuele verder wegrijden te voorkomen.

De vier inzittenden raakten allen gewond en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Drie van hen waren aanspreekbaar. Zo gauw hun toestand het toelaat, zullen ze naar Rotterdam worden overgebracht. De vierde verdachte was niet aanspreekbaar en is eveneens naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is onbekend.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Stoffelijk overschot 81-jarige man aangetroffen in sloot Cromme Meth Hoogvliet

Hoogvliet - In een sloot aan de Cromme Meth in Rotterdam-Hoogvliet is vrijdagmiddag het stoffelijk overschot van een...

Geparkeerde auto gaat in vlammen op Griede Hoogvliet

Hoogvliet - In de nacht van zondag op maandag is er brand uitgebroken in een geparkeerde auto aan...

Verdachte aangehouden voor schietincident Koolwitjespad Hoogvliet

Hoogvliet / Rotterdam - De Koninklijke Marechaussee heeft op woensdagmiddag 27 maart een 38- jarige man uit Veendam...