Grote verkeerscontrole Kanaaldijk Waddinxveen

Date:

Deel bericht:


Waddinxveen –
De politie heeft dinsdagavond in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam, de Vreemdelingenpolitie en de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de Kanaaldijk. Bij de controle werden drie ANPR voertuigen ingezet en 160 voertuigen gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had alcohol gedronken.

- Advertisement -

Resultaten

Er werden 29 processen-verbaal geschreven voor onder meer technische gebreken en rijden zonder rijbewijs. Een auto werd uit het verkeer genomen voor verder onderzoek naar het voertuig. Drie kentekenbewijzen werden ingevorderd vanwege de technische staat. Een persoon werd aangehouden omdat er nog 36 dagen hechtenis openstond voor hem. Er werd voor 1000 euro aan openstaande boetes geïnd en er werd een hoeveelheid drugs in beslag genomen. De Belastingdienst heeft € 37.000 geïnd en elf auto’s in beslag genomen.

ANPR

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.

Foto’s volgen later in de avond……

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter assisteert bij ernstige noodsituatie in een woning Zuidplaslaan Waddinxveen

Waddinxveen - Zondagmiddag 14 april omstreeks 13:45 zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident in een woning aan...

Ravage nadat automobilist geparkeerde auto’s ramt Noordkade Waddinxveen

Waddinxveen - Een automobilist heeft vrijdagavond voor een ravage gezorgd op de Noordkade in Waddinxveen. De bestuurder raakte...

Autoverhuurder vindt pony’s in bestelbus

Woensdag 27 december had een verhuurder van onder andere bestelbusjes en wel heel bijzondere vondst. In een busje...

Politie onderzoekt inbraakpoging bij juwelier in Waddinxveen

Waddinxveen - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraakpoging bij een juwelier aan het Koningin...