Onderzoek Theehuis Gouda ging om drugsoverlast

Date:

Deel bericht:


Gouda –
De politie stelde vrijdag 5 juli om 17:.00 uur in een theehuis aan de De Rijkestraat in Gouda een onderzoek in. Uit een voorbereidend justitieel onderzoek naar drugsverkoop en gokken en klachten vanuit de buurt over overlast besloot de politie tot een instap. Ook buurtbewoners trokken de afgelopen periode meerdere keren aan de bel omdat zij hinder en overlast ondervonden van de bezoekers van het theehuis aan de De Rijkestraat in de Gouda Oost.

- Advertisement -

Bezoekers van het theehuis zouden drugs kopen. Ook zouden auto’s veelvuldig kort stoppen voor de zaak en daarna snel weer vertrekken. Mede naar aanleiding van deze klachten stelde de politie van het districtsbureau Gouda een verder onderzoek in. De klachten uit de buurt werden vanuit dit politieonderzoek bevestigd. In nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie besloot de politie tot een instap in het theehuis. Ook de Belastingdienst was bij de actie betrokken.

Onderzoek in theehuis

Meerdere politie-eenheden bezochten het koffiehuis waarbij speciale politie-eenheden de actie ondersteunden. Leden van de Mobiele Eenheid zorgden voor een veilige werkomgeving. Alle circa twintig bezoekers van de zaak werden uit het pand geleid en gecontroleerd op de aanwezigheid van bezit van drugs. In totaal hield de politie negen verdachten (32 tot 52 jaar) aan. Vijf verdachten werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet, bezit van drugs en de verdenking van het witwassen van crimineel vermogen (geld). Drie verdachten zijn aangehouden omdat zij niet over een legitimatiebewijs beschikten. De eigenaar en beheerder van het theehuis werd ook aangehouden. Van de aangehouden verdachten zijn er drie in verzekering gesteld. De zes anderen personen werden na verhoor in vrijheid gesteld. Zondag 7 juli zat alleen de 45-jarige beheerder van het pand nog in hechtenis.

Doorzoeking theehuis

Onder leiding van de rechter-commissaris werden vervolgens het pand en twee aangrenzende bovenwoningen doorzocht. In de zaak werden enkele kleine gebruikershoeveelheiden softdrugs (joints) aangetroffen. Bij één van de verdachten werd een hoeveelheid geld aangetroffen, waarvan de herkomst niet direct kon worden vastgesteld. De politie nam het geld in beslag in het kader van een onderzoek naar witwassen. Ook enkele computers werden in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Rapportage aan burgemeester

Op basis van de bevindingen van de politie en de resultaten van de instap in het theehuis maakt de politie een bestuurlijke rapportage op voor burgemeester Schoenmaker van Gouda.

Foto’s  : Politie Gouda

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Automobilist (25) rijdt fietser aan tijdens achtervolging Estafetteweg Gouda

Gouda - Een 25-jarige man uit Gouda is na een korte achtervolging aangehouden bij Estafetteweg. De bestuurder van...

Dode en twee gewonden na auto te water Schoonhovenseweg N207 Gouda

Gouda - Op de N207 Schoonhovenseweg bij Gouda is afgelopen nacht rond 03.20 uur een auto op zijn...

Jongen (11) verliest hand na vuurwerkongeluk in Gouda

Gouda - Een 11-jarige jongen is op Nieuwjaarsdag in een park aan de Gansstraat in Gouda ernstig gewond...