maandag, oktober 18, 2021
14.1 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Onderzoek Theehuis Gouda ging om drugsoverlast


Gouda –
De politie stelde vrijdag 5 juli om 17:.00 uur in een theehuis aan de De Rijkestraat in Gouda een onderzoek in. Uit een voorbereidend justitieel onderzoek naar drugsverkoop en gokken en klachten vanuit de buurt over overlast besloot de politie tot een instap. Ook buurtbewoners trokken de afgelopen periode meerdere keren aan de bel omdat zij hinder en overlast ondervonden van de bezoekers van het theehuis aan de De Rijkestraat in de Gouda Oost.

Bezoekers van het theehuis zouden drugs kopen. Ook zouden auto’s veelvuldig kort stoppen voor de zaak en daarna snel weer vertrekken. Mede naar aanleiding van deze klachten stelde de politie van het districtsbureau Gouda een verder onderzoek in. De klachten uit de buurt werden vanuit dit politieonderzoek bevestigd. In nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie besloot de politie tot een instap in het theehuis. Ook de Belastingdienst was bij de actie betrokken.

Onderzoek in theehuis

Meerdere politie-eenheden bezochten het koffiehuis waarbij speciale politie-eenheden de actie ondersteunden. Leden van de Mobiele Eenheid zorgden voor een veilige werkomgeving. Alle circa twintig bezoekers van de zaak werden uit het pand geleid en gecontroleerd op de aanwezigheid van bezit van drugs. In totaal hield de politie negen verdachten (32 tot 52 jaar) aan. Vijf verdachten werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet, bezit van drugs en de verdenking van het witwassen van crimineel vermogen (geld). Drie verdachten zijn aangehouden omdat zij niet over een legitimatiebewijs beschikten. De eigenaar en beheerder van het theehuis werd ook aangehouden. Van de aangehouden verdachten zijn er drie in verzekering gesteld. De zes anderen personen werden na verhoor in vrijheid gesteld. Zondag 7 juli zat alleen de 45-jarige beheerder van het pand nog in hechtenis.

Doorzoeking theehuis

Onder leiding van de rechter-commissaris werden vervolgens het pand en twee aangrenzende bovenwoningen doorzocht. In de zaak werden enkele kleine gebruikershoeveelheiden softdrugs (joints) aangetroffen. Bij één van de verdachten werd een hoeveelheid geld aangetroffen, waarvan de herkomst niet direct kon worden vastgesteld. De politie nam het geld in beslag in het kader van een onderzoek naar witwassen. Ook enkele computers werden in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Rapportage aan burgemeester

Op basis van de bevindingen van de politie en de resultaten van de instap in het theehuis maakt de politie een bestuurlijke rapportage op voor burgemeester Schoenmaker van Gouda.

Foto’s  : Politie Gouda

Related Articles

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Jongen raakt hand kwijt na ongeluk met vuurwerk Veerman Spijkenisse

0
Spijkenisse - Een jongen is maandagmiddag door een ongeluk met vuurwerk zijn hand kwijtgeraakt. Het...

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

0
Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen [...]

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet [...]

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande [...]

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R.

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R. [...]

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg