woensdag, september 22, 2021
11 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Vliegtuigbom aangetroffen in weiland bij werkzaamheden gasleidingen Moerkapelle


Moerkapelle – 
Bij graafwerkzaamheden is rond zes uur dinsdagmiddag een vliegtuigbom aangetroffen in een weiland. De gasunie was bezig met werkzaamheden aan hoofdgasleidingen toen er gestuit werd op een engelse 500-ponder. De Explosieven Opruiming Dienst (EOD) kwam ter plaatse om de bom te inspecteren. Zij constateerden dat er geen direct gevaar voor de omgeving was. Wel moest men per direct de graafwerkzaamheden stoppen.

De EOD deed ter plaatse verder onderzoek waaruit bleek dat de 500-ponder in de buurt van diverse pijpleidingen, de A12 en de spoorlijn Den Haag – Utrecht lag. Als de bom ter plaatse tot ontploffing gebracht zou worden, zou dit grote gevolgen kunnen hebben voor de leidingen. De locatie werd door de politie afgezet. Dinsdagavond werd er een groot overleg gevoerd tussen de Gasunie, de Gemeente, brandweer, EOD en de politie om te bepalen wat er precies ging gebeuren. Tijdens het overleg kwam eruit dat men maatregelen gaat nemen om ergens woensdagmiddag de vliegtuigbom te demonteren om deze elders in de omgeving tot ontploffing te kunnen brengen.

Woensdagmiddag wordt er pas meer bekend gemaakt wat er precies gaat gebeuren en waar de bom uiteindelijk tot ontploffing zal worden gebracht. De vliegtuigbom is vermoedelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. In 1944 werd er een spoorbrug gebombardeerd op de plek waar nu de A12 loopt. Vermoedelijk is dit er dus één die niet tot ontploffing is gekomen in die tijd.

Foto’s : Marco van Bemmel

Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg