maandag, januari 18, 2021

Grootschalige calimiteitenoefening Willemspoortunnel Rotterdam


Rotterdam- 
De hulpdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een grootschalige oefening gehouden in de Willemspoortunnel te Rotterdam. De hulpdiensten moeten in het kader van tunnelveiligheid eens in de zoveel jaar oefenen op een calamiteit. Dit gebeurde dus vannacht waar onder andere werd geoefend op een brand in een trein.

Bij de oefening waren er tal van hulpdiensten aanwezig, waaronder Prorail, Brandweer, Ambulance, Sigma en de politie. LOTUS-figuranten speelden voor slachtoffer. De oefening zal op een later tijdstip geëvalueerd worden. De hulpdiensten voerden de oefening uit terwijl er geen treinverkeer meer door de tunnel reed. Ook kon op deze manier het veiligheidssysteem getest worden. De brandweer rukte de afgelopen maanden een aantal keer voor een loos brandalarm.

Foto’s : Jeroen van Zomeren

Related Articles

Arrestatieteam treft hennepplantage aan bij aanhouding overvaller in Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - Afgelopen vrijdag 15 januari heeft een arrestatieteam een 49-jarige man aangehouden tijdens een...

Flat ontruimd na brand in kelderboxen Aalscholverlaan Vlaardingen

0
Vlaardingen - Een flat aan de Aalscholverlaan Vlaardingen is maandagmiddag ontruimen dat er brand was...

Zeer grote brand in chemiebedrijf Gouda snel geblust

0
Gouda - Bij chemiebedrijf Croda Europe aan het buurtje in Gouda heeft maandagmorgen een flinke...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg