Grootschalige calimiteitenoefening Willemspoortunnel Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -


Rotterdam- 
De hulpdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een grootschalige oefening gehouden in de Willemspoortunnel te Rotterdam. De hulpdiensten moeten in het kader van tunnelveiligheid eens in de zoveel jaar oefenen op een calamiteit. Dit gebeurde dus vannacht waar onder andere werd geoefend op een brand in een trein.

Bij de oefening waren er tal van hulpdiensten aanwezig, waaronder Prorail, Brandweer, Ambulance, Sigma en de politie. LOTUS-figuranten speelden voor slachtoffer. De oefening zal op een later tijdstip geëvalueerd worden. De hulpdiensten voerden de oefening uit terwijl er geen treinverkeer meer door de tunnel reed. Ook kon op deze manier het veiligheidssysteem getest worden. De brandweer rukte de afgelopen maanden een aantal keer voor een loos brandalarm.

Foto’s : Jeroen van Zomeren

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd